בחזרה לציבור :הנגשת המחקר ואנתרופולוגיה וסוציולוגיה ציבורית - 53628

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: liron.shani@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס:

ד"ר לירון שני

סדנא זו תעסוק ביחסים בין מדעני החברה (בפרט ומדענים בכלל) לחברה ולציבור הרחב. במהלך הסדנא נכיר ונתנסה במגוון דרכים להנגשת מדע (הרצאות, בלוגים, פודקאסטים, מאמרי דעה, רשתות חברתיות ועוד), נדון במתחים (האמתיים והמדומיינים) שבין מדע פופולרי למחקר ובין מחקר יישומי לאקדמי. נפגוש מרצים אורחים ממגוון תחומים וגישות, נכיר את התיאוריות והמאמרים הבולטים בנושאי הנגשת המדע וסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ציבורית ועוד. מטלת הסיום של הקורס תיהיה יצירת פרויקט להנגשת המחקר החברתי.

הסטודנטים יהיו מסוגלים ליצור פרויקט להנגשת מחקר חברתי.
הסטודנטים יהיו מסוגלים לקחת חלק בדיון הציבורי דרך מחקרים חברתיים.

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות פרונטליות, מחקר אישי, שימוש בשאלונים, מרצי אורח, קריאת מאמרים, קטעי וידאו ואודיו, דיון בכיתה, מצגות סטודנטים, התנסות ביצירת פרויקט ידע מונגש.

מה זה הגשת מדע? מה זה סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ציבורית? יחסי אקדמיה-חברה, בין פופולריות למורכבות, אקטיביזם ומחקר, אקדמיה ואנתרופולוגיה ישומית, מדיה חברתית, הדיון הציבורי, ביקורת מוסדית, חשיבות הסיפור

פירוט מלא באתר הקורס.
לפתיחה:
•מקס ובר, "המדע כייעוד", תכלת 36 (2009), 98-128.
• בורדייה, פייר. 2005. מדע עוכר שלווה. מתוך: שאלות בסוציולוגיה. תל אביב: רסלינג. 33-46.
• Burawoy, M. (2005). For public sociology. American sociological review, 70(1), 4-28

• Hallett, Tim, Orla Stapleton, and Michael Sauder. "Public ideas: Their varieties and careers." American Sociological Review 84.3 (2019): 545-576.

• Healy, K. (2017). Public sociology in the age of social media. Perspectives on Politics, 15(3), 771.
• גד יאיר. 2011. ״הקדמה: הישראליות כפוסט־טראומה״, מתוך ״צופן הישראליות״,

•תלמי כהן, רווית. 2019. אנתרופולוגיה יישומית במציאות של הגירה (עלייה) וקליטה. מגמות, כרך נד גיליון 1.
•צפייה בהרצאתה של מירב אהרון גוטמן – חדר מצב חברתי
• צפייה: פאנל – אקטיביזם ואנתרופולוגיה, כנס האגודה האנתרופולוגית הישראלית, 2017.
• רענן, יעלה. 2019 . רק אל תהפכי לנו לעוד מומחית לענייני הבדואים: על יצירת ידע אנתרופולוגי משמעותי, רלוונטי וערכי. מגמות, 54, 1, עמ' 183-208.
From Ivory Tower to Academic Commitment and Leadership: The Changing Public Mission of Universities

ראו באתר הקורס

פרויקט אישי