The Hebrew University Logo

סילבוס

אופקים חדשניים במחקר מזון ותזונה - 71479
עברית
הדפסה
 
סגור סגירה חלון
גרסת PDF
תאריך עדכון אחרון 21-01-2024
נקודות זכות באוניברסיטה העברית: 2

תואר: בוגר

היחידה האקדמית שאחראית על הקורס: ביוכימיה ומדעי המזון

סמסטר: סמסטר א'

שפת ההוראה: אנגלית

קמפוס: רחובות

מורה אחראי על הקורס (רכז): פרופ' צבי חיוקה

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: anna.aronis@gmail.com

שעות קבלה של רכז הקורס: יום א 15:00-16:00

מורי הקורס:
פרופ צבי חיוקה

תאור כללי של הקורס:
מטרת הקורס היא לחשוף את התלמידים לחזית המחקר בתחומי המזון והתזונה. כל מרצה יציג את המחקר המתבצע במעבדתו ויסמן את האתגרים והשאלות העתידיים. נושאי הקורס יכללו: מזון פונקציונאלי; פיתוח מוצרים חדשים; פולימרים מסיסי מים במזון וביוטכנולוגיה; רדיקלים חופשיים במערכות כימיות וביולוגיות; הכבד השומני, שינויים מטבוליים ועקה חמצונית; שיפור הרגלי אכילה; יחסי הגומלין בין מזון, תזונה והשעון הביולוגי; גורמים סביבתיים וגדילת השלד; הבנה ומודיפיקציה של חישת הטעם; פיתוח וגילוי של תרופות פוטנציאליות בעזרת תהליכים חישוביים; מצבי לחץ מתון בחיידקים; מצבי הרעבה ומחלות ניווניות במודלים חד-תאיים; דיאטה מונעת סרטן; מזון לשיפור הזיכרון; תזונה ומחלות דלקתיות של המעי. בסיום הקורס הסטודנטים יוכלו לענות למנות אתגרים וממצאים עיקריים שהוצגו בכל הרצאה, לציין את נושא המחקר שעניין אותם במיוחד, או שהינו בעל פוטנציאל יישומי או אקדמי גדול במיוחד.

מטרות הקורס:
לחשוף את הסטודנטים לנושאי המחקר של החוקרים בתחום התזונה, מדעי המזון והביוכימיה, ולהציג בפניהם אתגרים בחזית המחקר.

תוצרי למידה :
בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:

הכרת החוקרים השונים בתזונה ומדעי המזון
הכרת נושאי המחקר של החוקרים
התקדמות לקראת בחירת השלב הבא בקריירה (המשך לתואר מתקדם או מעבר לעולם התעשיה)

דרישות נוכחות (%):
100

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות

רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
- לשנות את מה שאוכלים: ממקומי לעולמי.
-דפוסי אכילה ותפישות אכילה במבוגרים צעירים עם ADHD.
- חדשנות טכנולוגית בניתוחים בריאטריים
-חוק הפטנטים: כיצד ומדוע?
- העשרת מזון - פרספקטיבה למערכות מזון
-אם לא תוכל לא תגדל - השפעת תזונה על התפתחות השלד.
- תגובות להרעבה במיקרואורגניזמים, בעלי חיים ובבני אדם
וסוגיות נוספות בהתאם למערך שיתפרסם במודל בתחילת הסמסטר.

חומר חובה לקריאה:
על הסטודנטים לעיין באתר המרצה ובפרסומי המעבדה טרם ההרצאה

חומר לקריאה נוספת:
על פי המלצות המרצים

מרכיבי הציון הסופי :
נוכחות / השתתפות בסיור % 100

מידע נוסף / הערות:
הקורס באנגלית
 
אם הינך זקוק/ה להתאמות מיוחדות בשל לקות מתועדת כלשהי עמה את/ה מתמודד/ת, אנא פנה/י ליחידה לאבחון לקויות למידה או ליחידת הנגישות בהקדם האפשרי לקבלת מידע וייעוץ אודות זכאותך להתאמות על סמך תעוד מתאים.
למידע נוסף אנא בקר/י באתר דיקנט הסטודנטים.
הדפסה