תיאוריה פוגשת פרקטיקה: יישום מחקרים במדיניות ציבורית - 59419

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: elyakim.kislev@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס:

ד"ר אליקים כסלו

הסמינר נועד לתת מבוא וסקירה כללית של שדה מחקר המדיניות על ידי חשיפת הלומדים למיטב החוקרים בתחום ולמגוון סוגיות מעשיות, מתודולוגיות ותיאורטיות. בסמינר זה יפגשו הסטודנטים חוקרים מובילים בתחומם. החוקרים יציגו בפניהם תשובות לשלוש שאלות: מה היה האתגר המחקרי שעמד בפניהם? כיצד הם התגברו עליו ומה היו מקורות השראה שלהם במציאת הפתרון? מהן ההשלכות של מחקרם על החברה בישראל / החברה האנושית / מדיניות ציבורית? הרעיון לסמינר נולד בעקבות החלטה של נציבות שירות המדינה לחשוף בפני הסטודנטים שיקולי מחקר ויכולת להבחין בין סוגי מחקרים, להעריך מתודולוגיות ולהבין את ההשפעה של מחקר בסיסי על החברה והשירות הציבורי.
הקורס יפתח צוהר לתחומי מחקר שונים בתוך הקונטקסט של מדיניות ציבורית. יחד עם זאת, הקורס יתמקד בנושא אחד שישזור את כל מהלך הקורס: המאפיינים הייחודיים למחקר מדיניות. בכל שיעור ייערך דיון ובו הלומדים יחלצו מתוך הנושא הספציפי שיוצג גישות מחקריות ועקרונות מתודולוגיים ייחודיים למחקר המדיניות. בכך, הקורס יכשיר את הסטודנטים וייתן להם כלים לצריכתו ו/או עריכתו של מחקר בתחום המדיניות הציבורית במהלך שירותם הציבורי.

1. כלים ועקרונות בסיסיים למחקר מדיניות עצמאי בעתיד.
2. ידע על סוגיות מדיניות נבחרות.

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות אורח

ראו סילבוס