תנאי מעבר מהמסלול הלא-מחקרי למסלול המחקרי
תלמידי המסלול הלא-מחקרי, החפצים להמשיך במסלול המחקרי יוכלו להגיש בקשה לוועדת ההוראה, זאת בתנאי שלמדו קורסים בהיקף של 20 נ"ז והשיגו ממוצע של 85 לפחות, וכן סיימו בהצלחה לימודי שפה זרה ברמת מתחילים.
לימודי השלמות לתלמידים שסיימו את לימודי הב"א במסגרת לימודי חוג משני ראו עמ' 185.
פירוט מלא על לימודי המוסמך, כולל תנאי מעבר ללימודי תואר דוקטור, ראו עמ' 78 ואילך בפרק הדן ב"ידיעות לתלמידי התואר השני והתואר השלישי".
נוסף לכללי הפקולטה הנוגעים ללימודי המוסמך במסלולים השונים, על תלמידי החוג לאסלאם ומזרח התיכון החובות שלהלן:
עבודות
מסלול א' (מחקרי) - 2 רפראטים ועבודה סמינריונית בעלת אופי מחקרי ("תיזה"). כמו כן על התלמידים להגיש הצעת מחקר ראשונית (למעוניינים להמשיך לדוקטורט) או לחילופין עבודה סמינריונית נוספת במהלך סמסטר ב' של השנה השנייה (פרטים ראו בפרק "ידיעות לתלמידי התואר השני והשלישי" תחת הסעיף "עבודות" בכרך השנתון עמ' 82-81).
קורסים טקסטואליים
על התלמידים בשני המסלולים, בכל ההתמחויות, ללמוד שני קורסים טקסטואליים (בהיקף 8 נ"ז). קורסים אלה יכולים להיכלל בתוך לימודי החובה או בתוך לימודי הבחירה. למתמחים בלימודים תורכיים או איראניים תינתן אפשרות ללמוד קורסים טקסטואליים בשפות הללו.
בהתאם לדרישות הפקולטה תלמידים במסלול א' (מחקרי) חייבים בלימוד שפה מערב-אירופית נוספת ברמת פטור – מתחילים ומתקדמים (הנ"ז של קורסי השפה אינם משתקללים לתואר).
תלמידים המתמחים בתורכיה או באיראן חייבים ללמוד שפה מזרחית שנייה (מתחילים ומתקדמים) ויוכלו לקבל פטור מקורס טקסטואלי אחד (של 4 נ"ז). תלמידים יקבלו 4 נ"ז בלבד עבור רמת מתקדמים.
לימודי שפה מזרחית שנייה, תורכית או פרסית – אינם בגדר חובה לתלמידי מסלול א' שמתמחים בעולם הערבי. תלמידים שיבחרו ללמוד שפה מזרחית שנייה (מתחילים ומתקדמים) יהיו זכאים לפטור של 4 נ"ז.
קריאה מודרכת (בשני המסלולים)
תלמידים רשאים לכלול בתכנית הלימודים קורס של "קריאה מודרכת" (4 נ"ז) על נושא שיוסכם עם המנחה המדריך. הלימוד בקורס מלווה בדיווחים על הקריאה ובפגישות מסודרות עם המרצה שתתקיימנה לפחות אחת לחודש. אם התלמיד יבחר לכתוב עבודה סמינריונית, הקורס ייחשב כסמינריון. בחירת הנושא לעבודה והמורה תיעשה בתיאום עם יועץ המוסמך.
בחינה מסכמת
בסיום הלימודים, על התלמידים בשני המסלולים להבחן בבחינה מסכמת בתחום לימוד אחד, בהתאם לרשימת נושאים המצויה באתר החוג.
על התלמידים לקבל ייעוץ מיועץ החוג לגבי תכנית הלימודים, בהתאם לאחת ההתמחויות המפורטות להלן:
I. התמחות במזרח התיכון בן זמננו:
התמחות זו נועדה לתלמידים המעוניינים להתמקד בלימודי המאה ה-20, תוך שילוב גישות היסטוריות ובין-תחומיות ממדעי החברה. לצורך זה קורסים ממדעי החברה, העוסקים במזרח תיכון, יכולים להיחשב במסגרת לימודי החובה ולא ייחשבו במסגרת לימודי בחירה מחוץ לחוג.
II. התמחות באסלאם ובהיסטוריה טרום-מודרנית:
התמחות זו נועדה לתלמידים המעוניינים להתמקד בלימודי דת ותרבות האסלאם ובהיסטוריה של עמי האסלאם בתקופה הטרום-מודרנית. במסגרת קורסי החובה, תלמידים יוכלו לקחת קורסים מהחוג לערבית ואלה לא ייחשבו להם כקורסי בחירה מחוץ לחוג. ניתן לשלב גם קורס/ים בתחום האסלאם המודרני במסגרת שיעורי הבחירה.