חישה ותנועה - 72960

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: michael.brandeis@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס:

פרופ מיכאל ברנדיס

חישה ותנועה הן שתי היכולות הבסיסיות ביותר של כל היצורים החיים החיוניות כדי לאפשר להם יחסי גומלין עם סביבתן החיה והדוממת. קורס מקוון זה מורכב מסרטים שהוסרטו בכל רחבי העולם כמו גם מטקסטים, תרגילים, ניסויים ומשימות פעילות. בקורס נלמד על המגוון המרשים של החושים בו חשים יצורים שונים את סביבתם החיצונית האלקטרומגנטית (אור), כימית (ריח וטעם) והמכנית (שמיעה ומישוש) כמו גם את סביבתם הפנימית. כמו כן נכיר את צורות התנועה בים, באויר ובייבשה של קבוצות שונות מיתושים ועד דינוזאורים. נלמד על האבולוציה של יכולות התנועה והחישה מהתחלות צנועות של יצורים חד תאיים ועד לנדידות מרשימות של ציפורים ויונקים. הקורס יאפשר לתלמידים להכיר ולהעריך את החושים שלהם בהקשר רחב ולראות אותם בעיניים חדשות.

הכרות עם החושים וכישורי התנועה בעולם החי ובאדם

1. יבינו כיצד עוברים אותות עצביים
2. ידעו כיצד עובדת העין וחוש הראייה
3. יכירו את החושים הכימיים השונים