ניהול השיווק - 71733

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: Amir.Heiman@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: רביעי 12:15-13:00

פרופ אמיר היימן

קורס ניהול השיווק בוחן את מהות פעילויות השיווק מבחינה ניהולית. ניהול השיווק מתייחס לצרכנים, יצרנים ושרשרת היצור והאספקה מתוך הבנה כי הם יוצרים ומשפיעים על ביקוש, גורמים לאימוץ מוצרים טכנולוגיות חדשות ותורמים להורדת סיכון. בקורס זה יינתן דגש מיוחד למרכיבים כלכליים ואסטרטגיים המשפיעים על שימוש יעיל ורווחי בכלי השיווק השונים. תיבחן תגובת הפירמה, לתחרות ולשינויים טכנולוגיים. יושוו תגובות של התאמת מחירים לתחרות שאינה במחירים. בתוך כך יבחנו מערכות ואסטרטגיות שיווקיות בפירמות המייצרות מוצרי מדף, מוצרים תעשייתיים, שירותים ומלכ"רים. הקורס יציג את תרומת השיווק והנזק האפשרי של פעולות שיווק על יעדים חברתיים.

הקניית ידע בנושא ניהול השיווק בראייה כלכלית.הבנה של הכלים השיווקיים והשימוש בהם. הקניית יכולת תכנון ואופטימציה של כלי השיווק בסביבות כלכליות ושווקים שונים. הבנת התפקיד של מנגנוני השיווק ביצירת ביקוש ובהורדת סיכון.

בסופו של הקורס תלמידים יוכלו להשתלב בהצלחה בקורסים מתקדמים יותר בשיווק ובשוק העבודה כאשר נהירים להם העקרונות הבאים:
כיצד יש לבצע ניתוח של פירמה, ענף ושוק כדי להגיע לתכנון אסטרטגי
יכולת בחירת ואיזון כלים שיווקים בהתאם למצב שנותח, שינויים בשוק, שינויים בטכנולוגיה ועוצמת התחרות.

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות פרונטליות
פתרון והצגה של אירועים עך ידי התלמידים
דיון כיתתי על אירועים ותרגילים

הגישה הניהולית לנושא השיווק. התפיסה השיווקית. קביעת אסטרטגיות שיווקיות וניתוח השווקים. קביעת התמהיל השיווקי בנושאי מדיניות מוצר, תקשורת, מחירים והפצה. בקרה, מעקב ומבוא לשימוש בכלי המחקר השיווקי. דגש על יישום כלי הניהול ובניתוח השיווקי לבעיות האופייניות בשוק. ניתוח השפעת כלים שיווקיים על ביצועי הפירמה.

קוטלר, קלר, עקרונות ניהול השיווק, האוניברסיטה הפתוחה 2020
או
קוטלר, קלר והורניק, ניהול השיווק, המהדורה הישראלית, האוניברסיטה הפתוחה, מהדורת 2012.
הספרים נמצאים בספרייה.

Marketing Management (14th or 15th Editions) by Philip T. Kotler and Kevin Lane Keller

אין