נקודות זכות באוניברסיטה העברית:
4
תואר:
בוגר
היחידה האקדמית שאחראית על הקורס:
ביוכימיה ומדעי המזון
סמסטר:
סמסטר א'
שפת ההוראה:
עברית
קמפוס:
רחובות
מורה אחראי על הקורס (רכז):
ד"ר אביהוא יונה
שעות קבלה של רכז הקורס:
בתאום
מורי הקורס:
ד"ר אביהוא יונה, ד"ר סיון פרל מזרחי, גב נעמה הלוי, מר זיו בן משה, מר שחר שלו
תאור כללי של הקורס:
תכונות פיזיקליות והקשר שלהן לתכונות מזון אחרות. גודל וצורה. נפח, צפיפות ושטח פנים. תכונות:מכניות של מוצקים ונוזלים; כוח; דפורמציה; מאמץ; מעוות. מודול יאנג. מקדם פואסון. מודלים ריאולוגיים פשוטים. מתיחה. גזירה. שיכוך מאמצים. כיפוף. תכונות של ספוגים. אמולסיות ודיספרסיות. דפורמציות גדולות במבחני מזון. כשלון מיבני במזונות מוצקים. פרקטלים במזון.
מטרות הקורס:
לאפשר לסטודנטים לעבוד בתעשיית המזון, לפתח ולבדוק מוצרי מזון חדשים, לשלוט במרקם ומבנה של מזונות
תוצרי למידה : בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:
לבדוק תכונות פיסיקליות של מזון כמו: צבע, ברק, חספוס, תכונות מכאניות (כגון: חוזק, שבירות, אלסטיות), דיפוזיה, צמיגות, מבנה ומרקם.
דרישות נוכחות (%):
85 בשיעור ו-100 במעבדות
שיטת ההוראה בקורס:
הרצאות, תרגילים ומעבדה
רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
1. ג'לים, דיפוזיה לתוך ג'לים, פירות מעוצבים 2.קביעת צבע וראיה 3.צמיגות: תיאוריה ופרקטיקה, משוואת זרימה 4.תכונות מכאניות של מזון: כוח,דפורמציה,חדירה,לחיצה, מתיחה, שיכוך מאמצים, זחילה 5.פרקטלים במזון, מודלים של תכונות מכאניות, כאוס במזון 6.תפיסה ופסיכופיסיקה במזון
חומר חובה לקריאה:
חומר חובה לקריאה: כל המאמרים שמצורפים לחוברת המעבדה וחומר נוסף בהתאם להנחיות במהלך הסמסטר
חומר לקריאה נוספת:
-
מרכיבי הציון הסופי :
מבחן בכתב % 65
מטלות הגשה במהלך הסמסטר: תרגילים / עבודות / מבדקים / דוחות / פורום / סימולציה ואחרות % 5
עבודה קלינית / מעבדה / עבודה מעשית / סדנאות % 30
מידע נוסף / הערות:
אין
|