לוגו של האוניברסיטה העברית בירושלים

סילבוס

תכונות פיזיקליות של מזונות - 71453
English
הדפסה
 
גרסת PDF
תאריך עדכון אחרון 16-09-2024
נקודות זכות באוניברסיטה העברית: 4

תואר: בוגר

היחידה האקדמית שאחראית על הקורס: ביוכימיה ומדעי המזון

סמסטר: סמסטר א'

שפת ההוראה: עברית

קמפוס: רחובות

מורה אחראי על הקורס (רכז): ד"ר אביהוא יונה

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: avihu.yona@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: בתאום

מורי הקורס:
ד"ר אביהוא יונה,
ד"ר סיון פרל מזרחי,
גב נעמה הלוי,
מר זיו בן משה,
מר שחר שלו

תאור כללי של הקורס:
תכונות פיזיקליות והקשר שלהן לתכונות מזון אחרות. גודל וצורה. נפח, צפיפות ושטח פנים. תכונות:מכניות של מוצקים ונוזלים; כוח; דפורמציה; מאמץ; מעוות. מודול יאנג. מקדם פואסון. מודלים ריאולוגיים פשוטים. מתיחה. גזירה. שיכוך מאמצים. כיפוף. תכונות של ספוגים. אמולסיות ודיספרסיות. דפורמציות גדולות במבחני מזון. כשלון מיבני במזונות מוצקים. פרקטלים במזון.

מטרות הקורס:
לאפשר לסטודנטים לעבוד בתעשיית המזון, לפתח ולבדוק מוצרי מזון חדשים, לשלוט במרקם ומבנה של מזונות

תוצרי למידה :
בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:

לבדוק תכונות פיסיקליות של מזון כמו: צבע, ברק, חספוס, תכונות מכאניות (כגון: חוזק, שבירות, אלסטיות), דיפוזיה, צמיגות, מבנה ומרקם.

דרישות נוכחות (%):
85 בשיעור ו-100 במעבדות

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות, תרגילים ומעבדה

רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
1. ג'לים, דיפוזיה לתוך ג'לים, פירות מעוצבים
2.קביעת צבע וראיה
3.צמיגות: תיאוריה ופרקטיקה, משוואת זרימה
4.תכונות מכאניות של מזון: כוח,דפורמציה,חדירה,לחיצה, מתיחה, שיכוך מאמצים, זחילה
5.פרקטלים במזון, מודלים של תכונות מכאניות, כאוס במזון
6.תפיסה ופסיכופיסיקה במזון

חומר חובה לקריאה:
חומר חובה לקריאה: כל המאמרים שמצורפים לחוברת המעבדה וחומר נוסף בהתאם להנחיות במהלך הסמסטר

חומר לקריאה נוספת:
-

מרכיבי הציון הסופי :
מבחן בכתב % 65
מטלות הגשה במהלך הסמסטר: תרגילים / עבודות / מבדקים / דוחות / פורום / סימולציה ואחרות % 5
עבודה קלינית / מעבדה / עבודה מעשית / סדנאות % 30

מידע נוסף / הערות:
אין
 
אם הינך זקוק/ה להתאמות מיוחדות בשל לקות מתועדת כלשהי עמה את/ה מתמודד/ת, אנא פנה/י ליחידה לאבחון לקויות למידה או ליחידת הנגישות בהקדם האפשרי לקבלת מידע וייעוץ אודות זכאותך להתאמות על סמך תעוד מתאים.
למידע נוסף אנא בקר/י באתר דיקנט הסטודנטים.
הדפסה