לוגו של האוניברסיטה העברית בירושלים

סילבוס

עקרונות ייצור מספוא ומרעה - 71323
English
הדפסה
 
גרסת PDF
תאריך עדכון אחרון 21-01-2024
נקודות זכות באוניברסיטה העברית: 3.5

תואר: בוגר

היחידה האקדמית שאחראית על הקורס: מדעי הצמח בחקלאות

סמסטר: סמסטר ב'

שפת ההוראה: עברית

קמפוס: רחובות

מורה אחראי על הקורס (רכז): פרופ' יהושע סרנגה

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: shuki.saranga@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: בתאום

מורי הקורס:
פרופ יהושע סרנגה,
מר אביחי שמדז'ה

תאור כללי של הקורס:
הקורס עוסק בממשק של גידולי מספוא ומרעה בתנאים צחיחים למחצה.

מטרות הקורס:
לימוד הבסיס הביולוגי- פיסיולוגי של מערכת ייצור מספוא ומרעה והתאמתה לצרכי בעלי החיים.

תוצרי למידה :
בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:

להבין את יחסי הגומלין במערכת משולבת של ייצור מספוא ובעלי חיים.

דרישות נוכחות (%):
100

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות, סיורים, מעבדות.

רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
1.מבוא – מושגי יסוד
2.ענף המספוא בישראל.
3.סיסטמטיקה ומורפולוגיה של צמחי מספוא.
4.מרעה וניצולו.
5.יסודות הפיסיולוגיה של גד"ש.
6.רכיבי יבול, גורמים המשפיעים עליהת והשפעתם על איכות המספוא.
7.השפעת תנאי אקלים על יבול ואיכות.
8.השפעת ממשק קציר על יבול ואיכות.
9.גידולי מספוא עיקריים בישראל (חיטה, תירס, אספסת).
10.טכנולוגיה של שימור מספוא.
11.היבטים תזונתיים של מספוא.

חומר חובה לקריאה:
-

חומר לקריאה נוספת:
-

מרכיבי הציון הסופי :
מבחן מסכם בכתב/בחינה בעל פה % 90
הגשת עבודה מסכמת / פרויקט גמר / מטלת סיכום / מבחן בית / רפרט % 10

מידע נוסף / הערות:
 
אם הינך זקוק/ה להתאמות מיוחדות בשל לקות מתועדת כלשהי עמה את/ה מתמודד/ת, אנא פנה/י ליחידה לאבחון לקויות למידה או ליחידת הנגישות בהקדם האפשרי לקבלת מידע וייעוץ אודות זכאותך להתאמות על סמך תעוד מתאים.
למידע נוסף אנא בקר/י באתר דיקנט הסטודנטים.
הדפסה