נקודות זכות באוניברסיטה העברית:
2
תואר:
מוסמך
היחידה האקדמית שאחראית על הקורס:
אגרואקולוגיה ובריאות הצמח
סמסטר:
סמסטר א'
שפת ההוראה:
אנגלית
קמפוס:
רחובות
מורה אחראי על הקורס (רכז):
ד"ר יונתן בוחבוט
שעות קבלה של רכז הקורס:
בתיאום מראש
מורי הקורס:
ד"ר יונתן בוחבוט
תאור כללי של הקורס:
ויתור: הקורס והמשימה הם באנגלית.
חישה כימית הינה חוש עתיק יומין המשמש הן חולייתנים והן חסרי חוליות לקליטת אותות כימיים, כדרך לתקשורת והתמצאות. בע"ח אלה, המשתייכים לשושלות אבולוציוניות רחוקות אחת מהשנייה, נעזרים במנגנוני הסתגלות דומים, כמו גם שונים ורחוקים, בכדי להתגבר על בעיית קליטה וזיהוי האותות הכימיים. אנו בקורס נסקור את השחקנים המולקולריים ואת המנגנונים והתפקוד העצביים המעורבים בחושי הריח והטעם. ע"י חקירת מקרים פרטיים, ממערכות שונות בממלכת בע"ח, אנו נדון באפשרויות הצפונות שבהשגת מידע זה על שלל תחומים בחקלאות, וטרינריה ורפואה.
מטרות הקורס:
להעניק לסטודנטים את הידע העדכני בנושא המנגנון וההיבטים הפיסיולוגיים וההתפתחותיים של חושי הריח והטעם הן בחולייתנים והן בחסרי חוליות.
תוצרי למידה : בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:
בסוף הקורס, יהיה באפשרותם של הסטודנטים להבדיל בין חושי הטעם והריח על בסיס מבנה החיישנים השונה ביניהם ולפי היבטים גנטיים. כמו כן, הם יוכלו לזהות הופעה של חומרי בסיס בחיישנים המופיעים בהם כתוצאה מהפרעות ניווניות. הם יבחינו ויהיו בקיאים במנגנונים המעורבים בחוש הטעם והריח, וכיצד הללו התפתחו בחולייתנים ובעלי חוליות. לבסוף, הסטודנטים יהיו מודעים לאן המחקר בימינו מתקדם, מהן השאלות העוד-לא-פתורות בנושא בראיה על תחומי הרפואה, מדעי המזון והחקלאות.
דרישות נוכחות (%):
85
שיטת ההוראה בקורס:
והרצאה PowerPoint מצגת
רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
1. ריחות וטעמים 2. מערכות כימו-חושיות היקפיות 3. בסיס מולקולרי של כימורספציה בבעלי חוליות וחסרי חוליות 4. ריח וטעם במוח 5. תפיסת טעם 6. הפרעות בתפקוד כימוסנסורי
חומר חובה לקריאה:
אין
חומר לקריאה נוספת:
אין
מרכיבי הציון הסופי :
הגשת עבודה מסכמת / פרויקט גמר / מטלת סיכום / רפרט % 65
מצגת / הצגת פוסטר / הרצאה / סמינר / פרוסמינר / הצעת מחקר % 35
מידע נוסף / הערות:
הקורס מוגבל ל -20 סטודנטים.
כל תלמיד יבחר נושא שנבחר מראש או נושא בחירה (בהסכמת המורה). התלמידים יציגו את עבודתם בפני הכיתה ויגישו דו"ח סופי בכתב.
|