נקודות זכות באוניברסיטה העברית:
2
תואר:
בוגר
היחידה האקדמית שאחראית על הקורס:
מדעי הקוגניציה והמוח
סמסטר:
סמסטר א'
שפת ההוראה:
עברית
קמפוס:
קרית א"י ספרא
מורה אחראי על הקורס (רכז):
ד״ר גלית לנדסהוט
שעות קבלה של רכז הקורס:
בתיאום מראש
מורי הקורס:
ד"ר גלית לנדסהוט
תאור כללי של הקורס:
בקורס יידונו ההיבטים הקליניים והפרה-קליניים של הפרעות פסיכיאטריות שונות, תוך התמקדות בבסיס הביולוגי, הגנטי, הפיזיולוגי, והנוירו-תפקודי של הפרעות אלה, ושל הטיפולים הקיימים והצפויים בעתיד להן.
מטרות הקורס:
• להכיר את הסימפטומים של הפרעות פסיכיאטריות נבחרות. • לרכוש ידע בסיסי אודות ההיבטים הביולוגיים, הפיזיולוגיים והנוירו-תפקודיים של הפרעות פסיכיאטריות שונות, ושל הטיפולים הקיימים להן. • לחקור נושא בתחום, תוך חיפוש מידע אקדמי עדכני במנועי חיפוש מתאימים, סקירת נושא, והצגת הנושא בכיתה.
תוצרי למידה : בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:
סטודנטיות/ים שיסיימו את הקורס בהצלחה יוכלו: • לזהות סימפטומים של הפרעות פסיכיאטריות שונות, ולהתאים אבחנה לתיאור מקרה. • להסביר מנגנונים פיזיולוגיים, ביולוגיים ונוירו-תפקודיים הקשורים בהפרעות פסיכיאטריות שונות. • לתאר את הרציונל הפיזיולוגי העומד בבסיס הטיפולים הקיימים היום להפרעות הפסיכיאטריות השונות. • לחקור נושא בתחום הפסיכיאטריה הביולוגית תוך חיפוש מידע עצמאי, ולעבד את הידע הקיים לכדי תיאוריה או רעיון. • לתכנן מחקר המשך עבור הנושא הנחקר תוך הצעת הסבר פיזיולוגי עכשווי או הצעת מנגנון לטיפול חדש. סטודנטיות/ים שיסיימו את הקורס בהצלחה יוכלו להשתמש במיומנויות הבאות: • לחפש מידע במאגרים אקדמיים, ולברור מידע רלוונטי לתחום המחקר הפסיכו-פיזיולוגי. • להעריך באופן ביקורתי ממצאים ותיאוריות קליניים ופרה-קליניים בפסיכיאטריה. • לבנות מצגת לפי עקרונות אינפוגרפיקה מקובלים בתחום.
דרישות נוכחות (%):
80%
שיטת ההוראה בקורס:
בחלקו הראשון של הקורס יועברו הרצאות פרונטליות על-ידי המרצה, ויוצגו נושאים מרכזיים בתחום. בחלקו השני של הקורס יחקרו הסטודנטיות/ם נושא בתחום, ויציגו אותו בפני הכיתה.
רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
• היסטוריה של הפסיכיאטריה ושל הפסיכיאטריה הביולוגית. • סכיזופרניה והפרעות פסיכוטיות. • דיכאון והפרעה דו-קוטבית (הפרעות מצב רוח). • Obsessive-compulsive disorder (OCD). • אוטיזם. • הפרעות אכילה. • חרדה ו-PTSD.
חומר חובה לקריאה:
יועלה לאתר הקורס.
חומר לקריאה נוספת:
מרכיבי הציון הסופי :
מצגת / הצגת פוסטר / הרצאה / סמינר / פרוסמינר / הצעת מחקר % 30
מצגת / הצגת פוסטר / הרצאה % 70
מידע נוסף / הערות:
|