נושאים בגבול כלכלה וחישוב - 67677

שפת ההוראה: אנגלית ועברית

קמפוס: קרית א"י ספרא

מורה אחראי על הקורס (רכז): פרופ משה בביוף, ד"ר אלון עדן

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: moshe.babaioff@mail.huji.ac.il, alon.eden@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס:

פרופ משה בביוף,
ד"ר אלון עדן

בעשורים האחרונים, בעיקר בעקבות הופעת האינטרנט כתווך תקשורת מרכזי, עלו נושאי מחקר חדשים בגבול בין מדעי המחשב, כלכלה ותורת המשחקים. בקורס זה נציג תוצאות מרכזיות ממגוון נושאים בתחום זה, תוך שימת דגש על יסודות המסחר האלקטרוני ועל ניתוח תורת-משחקי של מערכות ברשת האינטרנט.

התלמידים ידעו לשלב שיקולים חישוביים וכלכליים במקומות בהן שילוב זה דרוש.

שיטת ההוראה בקורס:

הנושאים בהם ניגע בקורס יכללו: מבוא לתורת המכרזים ומכירות פומביות, מכרזים קומבינטוריים, מכירת פרסומות מקוונות, מחיר האנרכיה, תזמון משימות ברשתות, מכירת מוצרים דיגיטליים, למידה וניתוב ברשתות תקשורת והשפעתם על שווי המשקל ברשת, סיבוכיות חישוב שווי משקל, משחקי פוטנציאל ומשחקי גודש ועוד...

פרקים נבחרים מהספר ALGORITHMIC GAME THEORY שנערך על ידי NISAN, ROUGHGARDE, TARDOS, VAZIRANI בהוצאת CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS (העתק חינמי נגיש ברשת)

מרכיבי הציון הסופי :
מטלות הגשה במהלך הסמסטר: תרגילים / עבודות / מבדקים / דוחות / פורום / סימולציה ואחרות % 100

הקורס ינתן בגבעת רם.

פתוח לתלמידי שנה ג' מצטיינים באישור מרצה (נא לשלוח גיליון ציונים).