ראייה ממוחשבת -3D - 67542

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: michael.werman@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: בתאום מראש

פרופ מיכאל וורמן

ראייה ממוחשבת מבקשת לפרש את העולם החזותי בדרכים המתחקות אחר היכולות המדהימות של התפיסה האנושית. תהליך הקלט/פלט ניתן לתיאור באופן תמציתי כהסקת מאפיינים איכותיים של הסצנה כגון מיקום וזהותם של אובייקטים, המשטחים שמרכיבים את הסצנה, התנועה של המתבונן וחפצים אחרים ופעולותיהם של החפצים השונים (כגון אנשים, בעלי חיים). הקלט הוא בסך הכל וידאו, כלומר אוסף תמונות דו-מימדיות של הסצנה. בני אדם מסוגלים להסיק הרבה מסקנות מתמונה אחת. המטרה של ראייה ממוחשבת היא להקנות את אותה היכולת לאלגוריתמים ממוחשבים.

הקורס יציג את המודלים חישוביים הבסיסיים מאחורי פרשנות סצנה, הבנת תנועה וזיהוי אובייקטים. אנו נתמקד בבעיות ספציפיות בהן היינו עדים להצלחה יוצאת דופן, בכלל זה זיהוי אובייקטים (פרצופים, אנשים), שחזור תלת-מימד, סגמנטציה וסיווג סצנה. התלמיד ייחשף לכלים מלמידה סטטיסטית ועיבוד תמונה, תוך הבנה של טכניקות מובילות להתמודדות עם הבעיות העיקריות של ראייה ממוחשבת : זיהוי, שחזור וסגמנטציה.

ראה תוצרי למידה

שליטה בטכניקות של שחזור, סגמנטציה וזיהוי חזותי. כל אחד מהנ"ל יהיה כפוף לתרגיל תכנות

שיטת ההוראה בקורס: הרצאה פרונטלית בשילוב מצגות וכתיבה על הלוח

NA