מבני נתונים - 67109

היחידה האקדמית שאחראית על הקורס: מדעי המחשב

סמסטר: סמסטר א' או/ו ב'

קמפוס: קרית א"י ספרא

מורה אחראי על הקורס (רכז): פרופ׳ דורית אהרונוב, ד״ר אילן קומרגודסקי, ד״ר יוסי ארג׳וני

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: dasthuji2024@gmail.com

שעות קבלה של רכז הקורס: בתאום מראש בלבד

ד"ר אילן קומרגודסקי,
ד"ר יוסי ארג'וני,
מר שלמה פרלס,
מר אלעד הקר,
גב מיקה ליטור,
מר יובל גלס,
פרופ דורית אהרונוב,
גב נועם שנולד,
מר יונתן קרין,
מר דויד פונרובסקי

הקורס עוסק במבני נתונים מקובלים כגון: עצים, גרפים ועוד. הקורס עוסק בתיאור טיפוסי נתונים, בהצגה וניתוח שיטות למימוש מבני הנתונים, ובהצגת בעיות שונות הנפתרות ביעילות באמצעותם. הקורס ניתן בתוכנית מדעי המחשב במקביל לקורס 67125 (מבוא לתכנות מונחה עצמים) שם מתורגל החומר בצורה מעשית בעזרת תכנות בשפת java עם זאת ניתן לקחת את הקורס גם כיחידה נפרדת ללא תרגול תכנותי

Learn and understand in-depth some basic algorithms and data structures in Computer Science:
sorting, graph search, coding schemes, trees, graphs, arrays, heaps.

Analyze existing algorithms and data structures.

Develop new algorithms and data structures

Understand the complexity of computational problems

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות ותירגולים

1. Sorting: insertion-sort, merge-sort and quick-sort. Lower bound for comparison sorting. 2. Asymptotic analysis of running time 3. Recurrence relations, and the divide and conquer paradigm 4. Dynamic data structures: 5. Heaps: implementation with an array. Heapsort algorithm 6. Binary Search Trees: AVL trees 7. Hash tables 8. Graph algorithms: breadth first search (BFS), minimum spanning tree (MST)