נקודות זכות באוניברסיטה העברית:
6
תואר:
בוגר
היחידה האקדמית שאחראית על הקורס:
משפטים
סמסטר:
סמסטר א'
שפת ההוראה:
אנגלית
קמפוס:
הר הצופים
מורה אחראי על הקורס (רכז):
נדב קליין
שעות קבלה של רכז הקורס:
בתאום
מורי הקורס:
מר נדב קליין
תאור כללי של הקורס:
התחרות לבוררות מסחרית בינלאומית ע"ש Willem C. Vis נחשבת לתחרות הגדולה והיוקרתית בעולם בתחום המשפט המסחרי. בשנים האחרונות משתתפות בתחרות מעל 300 אוניברסיטאות מכ-75 מדינות. התחרות, המתקיימת מדי שנה בוינה, אוסטריה, ומהווה הדמיה של סכסוך מסחרי דמיוני בין שתי חברות ממדינות שונות בפני בית דין בינלאומי לבוררות. נושא הסכסוך משתנה מדי שנה ומעלה שאלות שונות המצויות במרכז השיח של המשפט המסחרי הבינלאומי. במסגרת התחרות נדרשת כל נבחרת להגיש כתבי טענות מקיפים הן עבור התובעת והן עבור המשיבה, וכן לטוס לוינה ולטעון בעל-פה מול בוררים מרחבי העולם בסבבים שנערכים נגד נבחרות אחרות – שניהם בשפה האנגלית. כתיבת הטענות, המבוססת על מחקר מעמיק, וכן הצגתן בעל פה, נעשות על ידי הסטודנטים כחלק מתהליך מובנה ואישי בליווי המאמנים.
מטרות הקורס:
מטרות הקורס הן לפתח יכולות כתיבה אקדמית משפטית באנגלית, כישורי הצגה בעל פה של טיעונים משפטיים, ולהקנות כלים לביצוע מחקר מעמיק – כל אלו בהתאם לסטנדרט העולמי ולכללים המקובלים בעולם המשפט המסחרי. כמו כן, במסגרת הקורס הסטודנט לומד להתמודד עם מענה על שאלות מורכבות תוך כדי הצגת טיעונים "בזמן אמת" וכן, צובר ניסיון בעבודת צוות.
תוצרי למידה : בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:
1. לכתוב כתב טענות משפטי באנגלית ברמה הגבוהה ביותר; 2. לפתור סוגיות של בוררות מסחרית בינלאומית תוך יישום הדין על עובדות מורכבות; 3. לטעון טיעונים משפטיים בעל פה, באנגלית; וכן להתמודד עם שאלות מורכבות בנושא.
דרישות נוכחות (%):
100%
שיטת ההוראה בקורס:
עבודה עצמאית מודרכת.
רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
נושאי התחרות משתנים משנה לשנה, כאשר כלל הסוגיות נוגעות לעולם הבוררות המסחרית הבין-לאומית. סוגיות אלו כוללות הן שאלות פרוצדורליות בנוגע לאופן קיום הבוררות, הן שאלות מהותיות חוזיות. התעסקות בשאלות אלו דורשת הבנה מעמיקה של הדין הקיים והרציונליים העומדים בבסיסו, וכן יכולת לעמוד על אופן פיתוח הדין בצורה שתאפשר את יישומו על עובדות נתונות. לצד כל האמור יעבדו הסטודנטים על יכולות הניסוח שלהם בע"פ ובכתב, עמידה מול קהל, התמודדות עם בוררים שונים ועוד.
חומר חובה לקריאה:
סטודנטים יידרשו להעמיק בסוגיות מורכבות בתחום המשפט הבין לאומי הפרטי ובוררות מסחרית בי"ל. העבודה בקורס היא עצמאית ובכך גם איתור חומרי הקריאה הנדרשים.
חומר לקריאה נוספת:
מרכיבי הציון הסופי :
אחר % 100
מידע נוסף / הערות:
הערכת הסטודנטים בקורס תעשה באופן הוליסטי אשר ישקף את העבודה הצמודה והאינטנסיבית אשר תעשה על ידי הסטודנטים במהלך הקורס. בכך יינתן משקל להשתתפות הסטודנט במהלך המפגשים השבועיים, הגשות שבועיות, הגשות סופיות של כתבי הטענות ושלב הטיעון בעל פה במהלך התחרות בוינה.
השתתפות בקורס מותנית בעמידה בהליכי מיון מקדימים.
|