הערכת אישיות ומסוכנות של עבריינים - 61601

שעות קבלה של רכז הקורס: Friday 10:00-11:00

ד"ר לימור יהודה
ד"ר יעקב ראובן

הקורס יעסוק בהכרת כלי אבחון והערכת אישיות ומסוכנות, תוך הצגת טיפולוגיות של עבריינים. כמו כן, הקורס יעסוק בהכרה ויישום הלכה למעשה של שלבי כתיבת מחקר עיוני.
במהלך הקורס יינתן דגש לעיסוק בידע מדעי ותיאורטי בתחום כלי האבחון ושימושם בהיבט פורנזי, לצד הענקת ידע בעניין כתיבת עבודת מחקר עיוני, בדגש על בניית מסגרת תיאורטית וכתיבת דיון במענה לשאלת מחקר

מטרת הקורס הינה להקנות לתלמידים כישורים הדרושים לכתיבת עבודת חקר עיונית בנושא הקשור לנושא הקורס, תוך ביצוע עצמאי של כל השלבים הנדרשים לכתיבת חיבור אקדמי עיוני.

1. להגדיר את שלבי עבודתם השונים
2. לנסח שאלת מחקר
3. להפגין בקיאות בתחום כלי אבחון והערכת אישיות וטיפולוגיות של עבריינים
4. לדעת כיצד לאתר חומר מדעי רלוונטי לנושא הנבחר ולשאלת המחקר
5. לכתוב מסגרת תיאורטית הולמת לשאלת המחקר
6. לייצר דיון המספק מענה מקיף ויסודי לשאלת המחקר, תוך הצגת נקודות מבט חדשניות ויצירתיות בנוגע לשאלה הנדונה.
7. לכתוב רשימת מקורות ולהשתמש בכללי איזכור עדכניים לפי ה APA.

לפי תקנון האוניברסיטה

שיטת ההוראה בקורס: שיטת ההוראה בקורס:
שיטת ההוראה משלבת הרצאות בכיתה, דיונים ועבודה בסדנאות הקורס, לשם הפקת תוצרים שישמשו לצורך כתיבת העבודה.

שיטת ההוראה בקורס:

1. הערכת מסוכנות
2. טיפולוגיות של עבירות שונות
3. הבניית מחקר איכותני
4. בניית מסגרת תיאורטית ומענה באמצעות דיון לשאלת מחקר

קריאת חובה

1. ויניקוט, ו, ד, (2014). חסך ועבריינות – והמאמר "מוסר וחינוך". הוצאת תולעת ספרים. (חלק ב' – טבעה של הנטייה האנטי חברתית ומקורותיה עמ' 171-241)
2. טיאנו , ש. (2010). פסיכיאטריה של הילד המתבגר. הוצאת דיונון, אוניברסיטת תל אביב.

Bozalek, V. & Bak, N. (2011). Reviewing the literature. In R. M. Grinnell & Y. A. Unrau (Eds.), Social work research and evaluation: Foundations of evidence-based practice (9 ed., pp. 122-128). Oxford UK: Oxford University Press
De Vogela, V., Van den Broeka E., De Vries Robbéa, M. (2014). “The Use of the HCR-20V3 in Dutch Forensic Psychiatric Practice,” International Journal of Forensic Mental Health, a Van der Hoeven Kliniek, Utrecht, the Netherlands, Published online.
Douglas, K. S., Hart, Stephen D., Webster Christopher D.(2014). Historical-Clinical-Risk Management-20, Version 3 (HCR-20V3): Development and Overview. International Journal of Forensic Mental Health, 13 (2)
DSM–V(2014).Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders.5tEdition.http://dsm.psychiatryonline.org/book.aspx?bookid&eq;556

Grinnell, R. M., Williams, M., & Unrau, Y. A. (2011). Research problems and questions. In R. M. Grinnell & Y. A. Unrau (Eds.), Social work research and evaluation : Foundations of evidence-based practice (9th ed., pp. 20-31). Oxford UK: Oxford University.
Whittaker, A. (2012). Research skills for social work (2nd ed.; pp. 23-35). London: Sage Publications.

Belfrage. H., Guy, Laura S. & Wilson, Catherine M. (2014). Use of risk assessment instruments to predict violence and antisocial behavior in 73 samples involving 24827 people: systematic review and meta-analysis. International Journal of Forensic Mental Health, 13: 93–108.
Hart, C. (1998). Doing a literature review (Ch 7. pp. 173-206). London, Sage.
Reid, W. J., & Smith, A. D. (1989). Research in social work (pp. 43-56). New York: Columbia University Press.

הצגת רפרט

סטודנטים עם מוגבלות:

האוניברסיטה העברית ובית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית רואים חשיבות רבה בהנגשת דרכי ההוראה והשירותים הניתנים לסטודנטים. סטודנטים עם מוגבלויות מוזמנים לפנות למרצה הקורס על מנת לדון איתו/ה על צרכי הנגישות שלהם ועל ההתאמות הנדרשות. שימו לב כי חלק מההתאמות מחייבות אישור של יחידת הנגישות (negishut@savion.huji.ac.il), יחידת האבחון והתמיכה בסטודנטים עם ליקויי למידה והפרעות קשב (ldsupport@savion.huji.ac.il ) או המרכז לעיוור (cb@savion.huji.ac.il). יחידות אלו אף מספקות שירותים שונים אשר יכולים לתמוך משמעותית בתהליך הלמידה. על כן, במקביל לפניה למרצה, מומלץ לסטודנטים לפנות ליחידות אלו בהקדם האפשרי.