אי שיויון במערכת אכיפת החוק - 61108

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: joshua.guetzkow@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: יום ג' 10:30-11:30

ד"ר ג'ושוע-אהר גצקו

קורס זה יספק סקירה כללית של אי-שוויון במערכת אכיפת החוק .הקורס נועד להדריך את ה סטודנטים באמצעות סקירה ביקורתית של מחקר אמפירי ותאוריות על חוסר שוויון בכל שלב של מערכת המשפט הפלילית: החל מיצירת החוקים שלהפליל בין הניזק שנגרם על ידי קבוצות חברתיות נשלטו, ועובר לאי-שוויון במעצרים והאכיפה של חוקים, מקרה עיבוד והרשעות, גזר דין, מאסר ונסיבות שלאחר כלא.

הסטודנטים יהיו מסוגלים לסכם היבטים שונים של אי שיוויון במערכת אכיפת החוק, להשוות בין מנגנונים שונים ליצירת אי שיוויון זה ולתת דוגמאות להיבטים ולמנגנונים השונים. הסטודנטים יהיו מסוגלים להגדיר את המושגים הבאים, ולהסביר את הרלוונטיות שלהם לאי שוויון במערכת אכיפת החוק: פאניקה מוסרית, קרימינליזציה, ייצוג לא הולם/ייצוג יתר, אפליה מוסדית, צדק פרוצדורלי, הטיות לא מודעות, זהות חברתית ואיום אתני.

שיטת ההוראה בקורס:

INEQUALITY AS AN EMPIRICAL PROBLEM; INJUSTICE AND INSTITUTIONAL DISCRIMINATION

CRIMINALIZATION: CLASS, ETHNICITY AND RACE

LAW ENFORCEMENT & ARRESTS COURT PROCESSING & SENTENCING

MECHANISMS OF INEQUALITY

INEQUALITY IN IMPRISONMENT

GENDER INEQUALITY IN THE CRIMINAL JUSTICE SYSTEM

Whitewashing Race, chapter 4. Pages 135-153.

Chambliss, W. 1964. “Sociological Analysis of the Law of Vagrancy.”

Reiman, J. 2007. The Rich Get Richer and the Poor Get Prison:
Ideology, Class, and Criminal Justice. Chapter 2: Read pages 60-67 and 70-80. Skim one of the examples he gives on pages 80-100)

King County Bar Association. 2005. “Drugs and the Drug Laws: Historical and
Cultural Contexts.” 1-13.

Pope, Carl and Howard Snyder. 2003. “Race as a Factor in Juvenile Arrests.” OJJDP Juvenile Justice Bulletin, April.

Chambliss, W. 1994. “Policing the Ghetto Underclass: The Politics of Law and Law Enforcement. Social Problems 41(2): 177-94.

Gazal-Ayal et al. 2008. "Arabs and Jews in Initial Pretrial Detention Hearings."
Mishpatim –The Hebrew University Law Journal, 38(3): 629-652.

Rattner, A. and G. Fischman. “Sentencing Outcomes in a Multinational
Society: When Judges, Offenders and Victims Can Be Either Arabs or Jews.” European Journal of Criminology 3(1): 69-84.

Bridges, George and Sara Steen. 1998. “Racial Disparities in Official
Assessments of Juvenile Offenders: Attributional Stereotypes as Mediating Mechanisms of Juvenile Offenders.” American Sociological Review, 63(4): 554-571.

Hunter et al. 1991. “Intergroup Violence and Intergroup Attributions.” British
Journal of Social Psychology, 30:261–66.

Western, B. 2006. Punishment & Inequality in America. New York:
Russell Sage Foundation. Selections Chapter 2 and Pages 179-88 of
Chapter 7.

Korn, A. 2003. “Rates of Incarceration and Main Trends in Israeli Prisons.” Criminology and Criminal Justice 3(1): 29-55.

הסטודנטיום/ות נדרשים/ות להגיע לשיעורים. השתתפות בדיונים בשיעורים הינה חשובה ומומלצת ביותר בקורס זה. ייתכנו שינויים במטלות הקריאה. יש לעקוב במודל אחר עדכונים לפני תחילת הקריאה. זוהי אחריותכם להיות מודעים לכל שינוי.