לוגו של האוניברסיטה העברית בירושלים

סילבוס

מחקר אמפירי ביחב"ל: הטוב, הרע והדור הבא - 58916
English
הדפסה
 
גרסת PDF
תאריך עדכון אחרון 10-03-2025
נקודות זכות באוניברסיטה העברית: 2

תואר: מוסמך

היחידה האקדמית שאחראית על הקורס: יחסים בין-לאומיים

סמסטר: סמסטר ב'

שפת ההוראה: אנגלית

קמפוס: הר הצופים

מורה אחראי על הקורס (רכז): יורם הפטל

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: yoram.haftel@gmail.com

שעות קבלה של רכז הקורס: יום ד' 16:15-17:15

מורי הקורס:
פרופ זאב-יורם הפטל

תאור כללי של הקורס:
קורס זה מיועד לתלמידי מחקר ונועד להקנות כלים להבנת תהליך המחקר האקדמי בתחום. הנחת העבודה היא שהתלמידים כבר מכירים את בסיס התיאוריה היחב"לית. בקורס נדון בסוגיות בסיסיות של מחקר ביחב"ל, אופן כתיבת הצעת מחקר, ניתוח מאמרים אמפיריים בתחומים שונים של יחב"ל. סטודנטים מציגים הצעות מחקר שכתבו בחלק השני של הקורס.

מטרות הקורס:
הבנה וגיבוש של סטנדרטים של מחקר איכותי ביחסים בינ"ל, ללא תלות בשיטת מחקר הספציפית, גישה תיאורטית, או תחום מחקר; היכרות עם המבנה של מאמר אקדמי, תהליך הכתיבה, ושלבי השיפוט והפרסום; פיתוח וכתיבת הצעה למחקר אמפירי בתחום היחב"ל.

תוצרי למידה :
בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:

יכולת זיהוי יסודות של מחקר איכותי, וקריאה וניתוח של מאמרים העוסקים בנושאים שונים ומיישמים שיטת מחקר מגוונות. כתיבת הצעת מחקר הניתנת ליישום.

דרישות נוכחות (%):
100

שיטת ההוראה בקורס: הקורס מתקיים כדיון פתוח בו מצופה מהסטודנטים לגלות בקיאות בחומר הקריאה ולהביע דעה באשר לתרומתם, יתרונותיהם, וחולשותיהם. כל מפגש נפתח במצגות קצרות של הסטודנטים, כשלאחריו מתקיים דיון סדור בחומר הקריאה.

רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
יעודכן בהמשך. סילבוס מלא יופיע במודל ויתעדכן שם.

חומר חובה לקריאה:
יעודכן בהמשך

חומר לקריאה נוספת:

מרכיבי הציון הסופי :
הגשת עבודה מסכמת / פרויקט גמר / מטלת סיכום / מבחן בית / רפרט % 40
מטלות הגשה במהלך הסמסטר: תרגילים / עבודות / מבדקים / דוחות / פורום / סימולציה ואחרות % 40
נוכחות / השתתפות בסיור % 20

מידע נוסף / הערות:
 
אם הינך זקוק/ה להתאמות מיוחדות בשל לקות מתועדת כלשהי עמה את/ה מתמודד/ת, אנא פנה/י ליחידה לאבחון לקויות למידה או ליחידת הנגישות בהקדם האפשרי לקבלת מידע וייעוץ אודות זכאותך להתאמות על סמך תעוד מתאים.
למידע נוסף אנא בקר/י באתר דיקנט הסטודנטים.
הדפסה