סדנת התכנית לתלמידי מחקר (תל"מ) - 56851

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: orit.kedar@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: יום ג', 12-13

פרופ אורית קדר

סדנת התוכנית לתלמידי מחקר (תל"ם) היא מסגרת דיון ותמיכה בתלמידי התוכנית לתלמידי מחקר (תל"ם) בעבודת המחקר שלהם. היא תכסה בעיות משותפות, שאלות של הכנת הצעת המחקר ומציאת המנחה וסיוע בתהליכי למידה, יצירתיות והתמקצעות

לסייע בהכשרה המקצועית לקראת כתיבת התזה ולאחר מכן הדיסטרציה

לסייע בסוציאליזציה לעולם האקדמי

לסייע בהכנת הצעת המחקר

בסיומו של קורס זה הסטודנטים ישפרו את יכולת הגשת הצעת המחקר.
יבינו את העולם האקדמי בצורה טובה יותר
יתגבשו כקבוצת תמיכה הדדית

שיטת ההוראה בקורס: בהודעה מראש ובתיאום עם הסטודנטים

מטרות ודרישות כלליות
סדנה זו מיועדת לאפשר לסטודנטים בתוכנית לתלמידי מחקר מסגרת תומכת בהכנה לכתיבת התזה. הסדנה בנוייה משלושה "מודולים" שונים, המבקשים לענות לצרכים שונים של הסטודנטים במחזורים השונים של התוכנית. ההשתתפת בחלק מהמודולים והשיעורים היא בהתאם לצרכי התלמידים (לדוגמא, שנת לימוד ומצב מחקר) ובאישור המורה.
המודול הראשון (המודול הירוק): התקדמות מחקרית והצעת המחקר
מוזל זה עוסק בכתיבת הצעת המחקר ומלווה את הסטודנטים בכתיבת המחקר לאחר אישור ההצעה. המודול כולל חמש פגישות במהלך שנת הלימודים. סטודנטים המשתתפים במודול זה צריכים לקחת בחשבון שייתכן שהעצות שיקבלו ממורה הקורס יהיו שונות מהאורינטציה והתפיסות המחקריות של מנחה העבודה. בחשבון אחרון תלמידי המחקר מצופים להכריע בכיוון שעולה בקנה אחד עם צרכיהם המחקריים.
תוכנית השיעורים:
תכלול בין היתר, קריטריונים להערכת שאלת מחקר טובה, קריטריונים להערכת היתפותזה טובה, המסגרת התיאורטית וסקירת הספרות בהצעת המחקר, שיטת המחקר והצגתה בהצעת המחקר
הדרישות האקדמיות במודול הצעת המחקר:
השתתפות פעילה וקריאת חומר אקדמי שיתמוך בדיון בסמינר כמו גם התקדמות בהצעת המחקר.

המודול השני (המודול הכחול): פרופסיונאליזציה
עוסק בחברות מקצועית ומיועד לשמש מסגרת דיון ותמיכה בחברות המקצועית של הסטודנטים. בין הנושאים שיידונו (רשימה טנטיבית): מחקר כייעוד, המנחה והמונחה: פסיכולוגיה, אינטרסים, סימביוזה ודיפוזיה, חדשנות ויצירתיות במחקר הקריירה האקדמית: מה צריך תלמיד מחקר לדעת? , נשים, מזרחים, ערבים וחרדים באקדמיה. התוכנית היא להקדיש כחמישה מפגשים לנושאים אלו.

המודול השלישי (המודול הסגול): מחקר בפעולה
מאפשר לסטודנטים להציג את עבודותיהם והתקדמותם המחקרית, בכתיבת עבודות סמינריוניות והתזה. התוכנית היא להקדיש כארבעה מפגשים למודול זה.

TBA

TBA