נקודות זכות באוניברסיטה העברית:
2
תואר:
בוגר
היחידה האקדמית שאחראית על הקורס:
מדע המדינה
סמסטר:
סמסטר א'
שפת ההוראה:
עברית
קמפוס:
הר הצופים
מורה אחראי על הקורס (רכז):
עדו נבו
שעות קבלה של רכז הקורס:
יום ג', 16:00- 17:00
מורי הקורס:
ד"ר עדו נבו
תאור כללי של הקורס:
במהלך המאה העשרים הפך הספורט לחלק אינטגראלי מן התרבות האנושית. הוא ממקד אליו תשומת לב כלל עולמית, מושקע בו כסף רב ונרקמים סביבו אינטרסים מאינטרסים שונים. מטרת הקורס תהיה לבחון את תופעת הספורט המודרני, תוך ניסיון להבין את הזיקות אותן הוא מקיים עם החברה והפוליטיקה. דגש מיוחד יינתן לספורט בחברה ובפוליטיקה בישראל.
מטרות הקורס:
לספק התבוננות עשירה וביקורתית על הנושאים הנדונים.
תוצרי למידה : בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:
בתום הסמסטר יוכלו הסטודנטים להגדיר את מושגי היסוד של הקורס, וכן לזהות את המתחים המרכזיים בין מושגים אלו.
דרישות נוכחות (%):
80
שיטת ההוראה בקורס:
הרצאות פרונטליות
רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
מבוא לחקר ספורט ופוליטיקה.
ספורט ופוליטיקה בישראל.
ספורט ופוליטיקה בעולם.
חומר חובה לקריאה:
בן ישראל, טלי, מהלכה למעשה- סיפורה של תרבות הגוף בתרבות הארץ ישראלית. ת"א: מכון מופ"ת, 2010. עמ' 17- 40 (פרק ראשון).
הויזינגה, יוהאן, האדם המשחק. ירושלים: מוסד ביאליק, 1984. עמ' 37-60 (פרק ראשון) וגם עמ' 78-104 (פרק שלישי). (קיים גם באנגלית)
כרמי א.. העסקונה- עלייתה ושקיעתה של עילית עסקני הספורט בישראל. נתניה: המכללה האקדמית בוינגייט, 2019. עמ' 15- 53.
חריף, חגי, ציונות של שרירים. ירושלים: יד יצחק בן צבי, 2011. עמ' 109- 135 (פרק רביעי).
שורק, תמיר, זהויות במשחק. ירושלים: מאגנס, 2006. עמ' 22- 45 (פרק שני).
טרהובן, פטרה, "שכרון כדורגל ופאשיזם: אליפות העולם באיטליה 1934", בתוך: צימרמן, משה [עורך], דת השרירים. ירושלים: כרמל, 2017. ע"מ 39- 70.
צימרמן, משה, "הספורט בשרות הרייך השלישי", מתוך: צימרמן, משה, עבר גרמני- זכרון ישראלי. תל אביב: הוצאת עם עובד, 2002. עמ' 106-123.
חומר לקריאה נוספת:
אין
מרכיבי הציון הסופי :
מבחן מסכם בכתב/בחינה בעל פה % 100
מידע נוסף / הערות:
יתכנו שינויים בנושאי הקורס ובחומרי הקריאה.
תכנית הקורס המעודכנת תופיע באתר הקורס.
|