הלימת אדם - עבודה - 55947

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: lilach.sagiv@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: בתיאום מראש

פרופ לילך שגיב

הקורס עוסק בהתאמה (הלימה) בין הפרט לבין סביבת העבודה ובהשלכותיה, תוך אינטגרציה בין תיאוריות בתחום לבין יישום התיאוריות בתהליך של ייעוץ תעסוקתי.
נעסוק בשתי המשגות מרכזיות של מושג ההלימה – הלימה במונחי נטיות תעסוקתיות והלימה במונחי ערכים. בנוסף נעסוק בבתהליכי סלקציה לעומת סוציאליזציה ברמת הארגון.
החלק האחרון בקורס מתקיים במתכונת של סדנא ועוסק בתהליך הייעוץ התעסוקתי מתוך התנסות מעשית אישית.

הקורס נועד לחשוף את הסטודנטים לאחד הנושאים המרכזיים בתחום הארגוני – סוגיית ההתאמה בין האדם לבין סביבת העבודה שלו. לקורס היבט תיאורטי והיבט יישומי. הוא כולל קריאה, עיבוד ודיון במאמרים קלאסיים בתחום. במקביל, הקורס כולל התנסות מעשית ביעוץ תעסוקתי.

לדון ולנתח תופעות ארגוניות מתוך פרפקטיבות מרובות.
להעריך רעיונות וממצאים.
לערוך שיחות יעוץ תוך שימוש בכלים פסיכולוגיים.
לכתוב דוחות על בסיס התנסויות ייעוציות.
לערוך בחינה ורפלקציה של ההתפתחות המקצועית.

נוכחות חובה (מותר להעדר עד 3 שיעורים בכל הסמסטר, כולל תקופת השינויים)

שיטת ההוראה בקורס: הקורס כולל הרצאות פרונטליות, דיונים בקבוצות קטנות ובמליאת הקורס, קריאה, עיבוד וכתיבת דוחות קריאה, מטלות מעשיות בשיעור ומחוץ לשיעור, כתיבת דוחות על המטות המעשיות. בחלקו האחרון של הקורס מתקיימת סדנא מעשית.

הלימת נטיות, תיאוריית הנטיות של הולנד. הלימת ערכים, תיאוריית הערכים של שוורץ. שימוש במבחנים השלכתיים, מודל ASA. המשגות חדשניות של הלימה, סדנא תעסוקתית

ראו סילבוס מפורט באתר הקורס

ראו סילבוס מפורט באתר הקורס (MOODLEׂׂ)

מרכיבי הציון הסופי :
הגשת עבודה מסכמת / פרויקט גמר / מטלת סיכום / מבחן בית / רפרט % 40
מטלות הגשה במהלך הסמסטר: תרגילים / עבודות / מבדקים / דוחות / פורום / סימולציה ואחרות % 60

ראו סילבוס מפורט באתר הקורס