מדע המידע - 55866

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: lev.muchnik@huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס:

פרופ לב מוצ'ניק

ריבוי של נתונים עסקיים וחברתיים מסוגים שונים והגברת היכולת הטכנית לאחסן ולנתח אותם פותחות אפשרויות חדשות בהבנה של העולם הסובב אותנו ובפרט ביכולת להסיק תובנות בעלות ערך רב בעולם העסקי. מגמה זו הביאה לזינוק בביקוש לבעלי היכולת לעבוד עם נתונים בשוק העבודה. מספר הולך וגדל של חברות פונות לניתוח נתונים ולימוד מכונה על מנת ליעל את פעילותן או להגדיר מוצרים חדשים.

הקורס מבוא למדע המידע (Data Science) מתרכז בהקניית ידע מעשי ותרגול יכולת עבודה עם נתונים, ניתוחם והסקת מסקנות.

הקורס יתחיל במבוא לתכנות עם python ובניית סביבת העבודה המתאימה ויעסוק בעבודה עם קבצי נתונים, איסוף של נתונים מהאינטרנט (אתרים כלליים , פיננסיים ורשתות חברתיות), ניתוחם והצגה גרפית של התוצאות,וכן שימוש בשיטות של למידת מכונה.
הקורס אינו דורש ידע מוקדם בתכנות ויועבר בסגנון של סדנה עם דגש על עבודה בזוגות במהלך שיעור תוך כדי יעוץ עם המרצה.

מטרת הקורס היא ללמוד שיטות עבודה עם נתונים ולצבור ניסיון בניתוח סוגי נתונים שונים.

בסיומו של הקורס, סטודנטים יהיו מסוגלים להקים סביבת פיתוח ב-python, לטעון נתונים ממקורות שונים, לעבוד עם מסדי נתונים, לאסוף נתונים מהאינטרנט, לנתח אותם בשיטות סטטיסטיות שונות ושיטות בסיסיות של למידת מכונה.

שיטת ההוראה בקורס:

Python environment setup
Introduction to programming with python
Working with files
Data manipulation
Data visualization
Getting data from the web via API
Crawling
Working with Twitter