מודלים ליניאריים - 55841

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: katy.y@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס:

ד"ר יקטרינה יז'מסקי

קורס זה מציג את עקרונות התכנון הלינארי בחצי הסמסטר הראשון. קורס זה מקנה ידע תיאורטי ומעשי בתחום התכנון הלינארי, החל מניסוח בעייה מילולית, מציאת פתרון, ניתוח רגישות של הפתרון והמלצות ניהוליות. בחצי השני נלמד תכנון לינארי בשלמים, תורת המטרות, תורת הרשתות, תורת המשחקים וניתוח פרודוקטיביות.

הקורס מיועד להקנות לתלמיד ידע תיאורטי ומעשי בתחום תכנון המתימטי, שיאפשר למסיים להגדיר, לפתור ולנתח כל בעיה במציאות העסקית הניתנת לפתרון על ידי טכניקה זו.

• לנסח בעיות מילוליות כמודלים מתמטיים
• לפתור בעיות בתכנון לינארי בעזרת שיטת הסימפלקס
• לבצע ניתוח רגישות מלא לבעיות תכנון לינארי
• ליישם את התיאוריה על אירוע רלבנטי למציאות העסקית הקיימת
• לנסח ולפתור בעיות תכנון בשלמים
• לנסח ולפתור בעיות עם מספר פונקציות מטרה
• לנסח ולפתור בעיות בתורת הרשתות
• לנסח ולפתור בעיות בעזרת תורת המשחקים
• לנסח ולפתור שאלות של יעילות

שיטת ההוראה בקורס: שיעורים, הדרכות ותרגילים

ניסוח בתכנון לינארי, אלגברה לינארית, שיטת הסימפלקס, תורת הדואליות, תכנון לינארי בשלמים, תורת המטרות, תורת המשחקים, תורת הרשתות וניתוח מעטפת נתונים.

(Bradley, S. P., Hax, A. C., & Magnanti, T. L. (1977). Applied mathematical programming. Reading, Mass.: Addison-Wesley Pub. Co. Call number: QA 402.5 B7. (http://web.mit.edu/15.053/www/).

(II) Taha, H. A. (2003). Operations research: An introduction (7th ed.). Upper Saddle River, N.J.: Prentice Hall. Call number: T 57.6 T3. (for the more mathematically inclined, short and sweet)
(III) Winston, W. L. (2004). Operations research: Applications and algorithms (4th. ed.). Belmont, CA: Thomson/Brooks/Cole. Call number: 003 W783. (for those who like the American style i.e. the more words the better and the more exercises the better too, life is a trade-off)
(IV) Nemhauser, G. L., & Wolsey, L. A. (1988). Integer and combinatorial optimization. New York: J. Wiley & Sons. Call number: QA 402.5 N453.
(V) Ravindra K. Ahuja, Thomas L. Magnanti, James B. Orlin (1993). Network Flows: Theory, Algorithms, and Applications. Prentice Hall; 1 edition. Call number: T 57.85 A37.
(VI) Coelli T, Prasada Rao DS, Battese G. (2005). An Introduction to Efficiency and Productivity Analysis, Kluwer Academic Publishers, New York. Call number: HB 241 C64 2005.

מרכיבי הציון הסופי :
הגשת עבודה מסכמת / פרויקט גמר / מטלת סיכום / מבחן בית / רפרט % 60
מטלות הגשה במהלך הסמסטר: תרגילים / עבודות / מבדקים / דוחות / פורום / סימולציה ואחרות % 40