פסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית - 51823

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: jonathan.huppert@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: א' 14:00

פרופ יונתן הפרט

זה הוא רורס מבוא לטיפול קוגניטיבי התנהגותי עבור סטודנטים קלינים. היא תספק את הבסיס להבנה מה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי, מה התיאוריות שבבסיס הן, ומתי ניתן להשתמש בו. בנוסף, טכניקות בסיסיות תילמדנה

מטרות הקורס הן: 1) עיון בעבודות קלאסיות ועכשוויות בנושא CBT. 2) רכישת כלים CBT שאפשר להשתמש בטיפול CBT או משולב 3) הצגת מקרים מהפרקטיקום שלכם בכדי לדון בהתאמתם לטיפול CBT,אינטגרטיווי.

עד סוף הקורס התלמידים יוכלו:
1. מדינת מהנחות היסוד של התנהגות (אופרנטית והמשיב) ותיאוריות קוגניטיביות.
2. תאר את אופי הקשר הטיפולי בהקשר של CBT
3. דווח על היסודות קשורים הערכת CBT
4. לפתח המשגת מקרה ראשוני CBT
5. לדעת כיצד יש לבנות פגישת CBT ולעבוד עם מטופלים תוך שיתוף פעולה.
6. תאר ממצאים כלליים אמפיריים לגבי היעילות של CBT ולדעת כיצד לחפש מידע נוסף בנושא יישומו על מקרה ספציפי
7. לנהל מספר טכניקות CBT יסודיות הקשורות להתערבויות בקוגניציות, התנהגויות, ורגשות
8. להבין את החשיבות של לקחת בחשבון את השפעת התרבות / דת / אישיות / וגורמים אחרים מסירתם של שיטות CBT.

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות, דיונים, סרטונים, משחקי תפקיד והצגות מקרים

I. מבוא CBT
טיפול CBT כמו קוגניטיבי התנהגותי
II. יסודות CBT
III. בנייה לברית ב CBT
IV. ניסוח מקרה CBT

V.המודל של בק
VI. תשאול הסוקרטית
VII. שינוי סכימה
VIII. חשיפה
IX. אימון אסרטיביות
X.פתרון בעיות
XI. הפרעות אישיות

Boswell, J.F., Sharpless, B.A., Greenberg, L.S., Heatherington, L., Huppert, J.D., Barber, J.P., Goldfried M.R., & Castonguay, L.G. (2010). Schools of Psychotherapy and the Beginnings of a Scientific Approach. In Barlow, D.H., (Ed), Oxford Handbook of Clinical Psychology. NY: Oxford University Press
Huppert, J.D. (2011) יסודות הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי. (In Marom, S. Gilboa-Schechtman E., Eds.) Cognitive Behavioral Therapy for Adults: An integrative approach. To be published by Probook, Israel (can skip the first 5 pages that are similar to the previous chapter)
Optional: Beck, AT (1976). Cognitive Content of Emotional Disorders (Chapter 4). Cognitive Therapy and the Emotional Disorders. Madison, CT: International Universities Press, pp. 76-102.
Beck, A.T., Rush, A.J., Shaw, B.F., & Emory, G. (1979). An Overview (Chapter 1). Cognitive Therapy of Depression. New York: Guilford Press, pp. 1-33.
Clark, D.M. (1986). A cognitive approach to panic. Behaviour Research and Therapy, 24, 461-470.

Huppert, J.D. & Elizur, J. The therapeutic relationship in CBT.
Huppert, J.D. (2011)המשגה הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי. (In Marom, S. Gilboa-Schechtman E., Eds.) Cognitive Behavioral Therapy for Adults: An integrative approach. To be published by Probook, Israel

Fairburn, C.G., Cooper, Z., Shafran, R., & Wilson, G.T. (2008). Eating Disorders: A Transdiagnostic Protocol. In (Barlow, D.H., Ed.) Clinical Handbook of Psychological Disorders. New York: Guilford Press, pp. 578-614.
Foa, E. B., & Kozak, M. J. (1986). Emotional processing of fear: Exposure to corrective information. Psychological Bulletin, 99, 20-35.
Linehan, M.M. & Dexter-Maza, E.T. (2008). Dialectical Behavior Therapy. In (Barlow, D.H., Ed.) Clinical Handbook of Psychological Disorders. New York: Guilford Press, pp. 365-420.
*Young, J. E., Klosko, J.S., & Weishaar, M.E. (2003). Schema Therapy: Conceptual Model. In Schema Therapy: A practioner’s guide. New York: Guilford Press, pp. 1-62.

Hays, P. A. (2009). Integrating evidence-based practice, cognitive-behavior therapy, and multicultural therapy: Ten steps for culturally competent practice. Professional Psychology: Research and Practice, 40(4), 354-360.

Mennin, D. S. & Farach, F. (2007). Emotion and Evolving Treatments for Adult

מטלות: קריאה של מאמרי חובה (המסומנים ב- *) לקראת כל שיעור, בהתאם לסילבוס. בסוף הסמסטר יגישו הסטודנטים עבודה בת 4-6 עמודים המתארת מקרה שבטיפולם וממשיגה אותו בהתאם לאחת מגישות ה-CBT שנלמדו בקורס.