אולפן בתכנון ועיצוב אזורי מגורים חדשים - 49883

שעות קבלה של רכז הקורס: בתיאום מראש

אדר סופיה אלדור,
ד"ר חיים פיאלקוף

האולפן יתמקד בתכנון שכונות מגורים על היבטיו הרבים והקשר בין היבטים אלה. ההרצאות והעבודות יתרכזו בנושאים שונים, כגון: תהליך התכנון, היבטים דמוגרפיים, רקע סטטוטורי; מערך עירוני, ניתוח השטח (טופוגרפיה, תכונות מיוחדות וכו'); פרוגרמה; עקרונות עיצוב וקונספט תכנוני, ניתוח קיבולות ומושגים נבחרים כגון: אחוזי בניה, קווי בניין, מפלס,התחדשות עירונית וכו'.

מטרת הקורס היא לחשוף את הסטודנטים לאופיו המולטידיסציפלינרי והאינטגרטיבי של תהליך התכנון.
במסגרתו נדרש הסטודנטים לשילוב בין גישה אנליטית, מסודרת לחשיבה יצירתית, חדשנית.

בסיומו של קורס זה הסטודנטים יהיו מסוגלים להבין את תהליכי התכנון על מרכיביהם השונים, להשתתף השתתפות פעילה בצוותי תכנון ולהובילם.
כמו כן הם ידעו להבין ולהעריך עבודתם של משתתפים אחרים, המיצגים מגוון רחב של מקצועות בתהליך התכנון ולהתמודד עם האילוצים שמקורם באופיו המורכב של התהליך.

80%

שיטת ההוראה בקורס: הקורס מורכב מהרצאות פרונטליות ומליווי וניתוח של עבודות הסטודנטים במהלך תהליך הכנתן.
כמו כן משולב בו סיור בשכונותיה של ירושלים.

תהליך התכנון; היבטים דמוגרפיים; המערך העירוני; היבטים עיצוביים; רקע סטטוטורי; ניתוח השטח (טופוגרפיה, תכונות מיוחדות וכו'); בנית פרוגרמת מגורים;
ניתוח פרוגרמטי;
אינטגרציה של מכלול נושאים למסמך תכנוני קוהרנטי.

שנתון סטטיסטי לישראל 2020
מדריך להקצאת שטח לצורכי ציבור, 2018,
תדריך תכנון לשילוב מבני ציבור, מסחר, תעסוקה ומגורים, 2011, המכון למחקר ופיתוח מוסדות חינוך ורווחה
מדריך לתכנון הקצאה ופריסה של שירותי מסחר בשכונות מגורים, 2008, לרמן אדריכלים ומתכנני ערים