נקודות זכות באוניברסיטה העברית:
4
תואר:
בוגר
היחידה האקדמית שאחראית על הקורס:
תוכנית העשרה לתלמידי תיכון
סמסטר:
שנתי
שפת ההוראה:
עברית
קמפוס:
הר הצופים
מורה אחראי על הקורס (רכז):
יהונתן יהב
שעות קבלה של רכז הקורס:
שלישי 12:30-13:30
מורי הקורס:
מר יהונתן יהב, מר אחמד מחמוד
תאור כללי של הקורס:
קורס זה מיועד לסטודנטיות/ים של תוכנית שנת מעבר ובנוי באופן ספציפי לצרכי התוכנית. הקורס יעסוק בפיתוח מיומנויות הכישורים השפתיים בעברית לרבות פיתוח יכולות הקריאה, הכתיבה, ההבעה בע"פ והניתוח הביקורתי של טקסטים מתחומים שונים. התכנים שיילמדו במהלך הקורס נבחרו ממגוון התחומים הנלמדים בפקולטות השונות. הקורס ידון בשאלות הנשאלות בדיסציפלינות שונות ויעודד חשיבה ביקורתית ויצירתית על אודות התכנים שיילמדו בקורס. בנוסף, הקורס יעניק כלים ללמידה פעילה עבור תלמידים בראשית דרכם, ויאפשר להם להכיר הכרה בסיסית של המערכת האוניברסיטאית. הקורס הוא שנתי והנוכחות בו היא חובה עבור תלמידי שנת מעבר. יש לציין שהקורס משולב בתוכנית ייחודית של תלמידי שנת מעבר שלאחריו יעברו סדנאות, מפגשים וסיורים הקשורים בתמה הנלמדת בכל שלב של הקורס.
מטרות הקורס:
מטרות הקורס: 1. פיתוח מיומנויות הקריאה, הכתיבה והבעה הנדרשים בהקשרים האקדמיים, בקרב סטודנטים שעברית אינה שפת אימם. 2. חשפיה למגוון תחומים הנלמדים באקדמיה דרך הכרה בסיסית של רעיונות מרכזיים בתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה ומדעי הטבע. 3. רכישת מיומנויות וכלים מעשיים המשרתים את הלומדים הצעירים ברמה היומיומית במרחב האקדמי (כישורי התארגנות, ניהול עצמי, חיפוש ידע ופיתוח כישורי למידה, טכנולוגיות למידה וכו')
תוצרי למידה : בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:
• לאתר, למיין ולעבד ידע רלוונטי ללמידה והתפתחות אקדמית במגוון כלים ואמצעים. • לקרוא טקסט אקדמי ביעילות, להבין את מרכיביו השונים ולזהות את הטיעונים שבו. • לנתח רעיונות בביקורתיות, מנקודות מבט שונות, לשאול, ולהביע דעה בעברית כתובה ודבורה. • לזהות משאבים וגורמים רלוונטיים במרחב האוניברסיטאי ולרתום אותם בתהליך הלמידה האקדמית
דרישות נוכחות (%):
100%
שיטת ההוראה בקורס:
ההוראה בקורס ניתנת על ידי מורים קבועים, במודל של הוראה מבוססת תמות מתחומים שונים ומיומנויות אקדמיות. מעת לעת יוזמנו מורים אורחים לתרום את מומחיותם במהלך הקורס. אופן ההוראה גמיש, מגוון, ממוקד תרגול של קריאה וכתיבה רצופה של הסטודנטיות/ים וקשר מתמשך עם המורים. תתבצע עבודה עצמית וקבוצתית בכיתה, שתכלול הערכת עמיתים, ושימוש בכלים טכנולוגיים להצגה ועיבוד הלמידה. השתתפות פעילה בשיעורים היא חלק מרכזי בתהליך הלמידה וההערכה בקורס. התלמידות.ים יתבקשו לנהל יומן כתיבה ולמידה אישי שילווה את הלמידה והתרגול לאורך הקורס. התכנים יכללו בעיקר טקסטים מעובדים בעברית ובאנגלית שיילמדו בכיתה ובבית.
רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
רשימות נושאים / תוכנית הלימודים בקורס: הרשימה כוללת פירוט לגבי שני הצירים המרכזיים של הקורס: 1) מיומנויות אקדמיות (ניתוח רעיונות, הבעה, קריאה, כתיבה, כללי ציטוט וכד' 2) תכנים הנוגעים בהיסטוריה של החשיבה המדעית בדיסציפלינות שונות. התכנים שנבחרו מסרטטים מהלך היסטורי ורעיוני שמתחיל מרעיונות היסוד שבפילוסופיה היוונית דרך המרד בסכולסטיקה ו-"הנאורות" באירופה ועד צמיחת המדעים המודרניים, כולל תיאוריות וביקורת מודרנית. התכנים לקוחים מטקסטים מרכזיים בתחומים שונים, מעובדים ומקוצרים לצורך ניתוח תמציתי ברעיונות המרכזיים המנוסחים בהם. המטרה המרכזית היא רכישת מיומנויות אקדמיות שונות דרך היכרות עם הרעיונות והסוגיות המרכזיות שעמדו בבסיס צמיחת המדע המודרני בדיסציפלינות שונות. התלמיד יתמודד עם טקסטים מעובדים הנוגעים בסוגיות אלה, וילמד לנתח, להבין ולהביע דעה מנומקת.
חומר חובה לקריאה:
יופיע במודל
חומר לקריאה נוספת:
יופיע במודל
מרכיבי הציון הסופי :
הגשת עבודה מסכמת / פרויקט גמר / מטלת סיכום / מבחן בית / רפרט % 50
השתתפות פעילה / עבודת צוות % 20
מטלות הגשה במהלך הסמסטר: תרגילים / עבודות / מבדקים / דוחות / פורום / סימולציה ואחרות % 30
מידע נוסף / הערות:
|