האסלאם כדת אברהמית: מקורות ומקוריות - 38147

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: adam.silverstein@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: לפי תיאום מראש

פרופ אדם סילברשטיין

קורס זה בוחן את ״האסלאם״ (בצורותיה השונות) בהקשרה הרחב. נתמקד במקרי בוחן מימי הביניים ומהתקופה המודרנית, תוך הדגשת המכנים המשותפים לאלסאם ולתרבויות אחרות, וגם זיהוי הדרכים שבהן האסלאם הבדילה את עצמה מתרבויות אחרות.

This course aims to impart to students the tools and knowledge required for an appreciation of the religious context of Islam’s development, from its emergence and into the Modern period. A comparative methodology will be highlighted throughout the course.

בסיומו של קורס זה יהיו לסטודנטים כלים מתודולוגיים לבחון תרבויות שונות מנקודת ראות השוואתית. כמו כן, הסטודנטים יעמיקו את הבנתם במספר תחומים מההיסטוריה ודת האסלאם.

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות פרונטליות.

הקורס פותח עם שאלות תאורטיות: למה הקשר היסטורי חשוב? האם אפשר להשוות תרבויות ודתות אחת לשניה?
משם מתקדמים לנושאים רחבים מההיסטוריה של האסלאם, כמו: כתבי קודש, האל, השטן, נבואה, ארצות קדושות ועלייה לרגל, ופונדמטליזם דתי.
ב

F. E. Peters, Children of Abraham, Princeton, 1982 (reprinted 2018).
F. E. Peters, The Monotheists: Jews, Christians and Muslims in Conflict and Competition, Princeton, 2003 (two volumes).
A. Silverstein and G. Stroumsa (eds.), The Oxford Handbook of the Abrahamic Religions, Oxford, 2015 (פרקים נבחרים)

חומרים נוספים יפורסמו במודל לפי הצורך.