עסקים בהודו: מבוא ופרקטיקה - 35361

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: o.mizrahi@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס:

מר אופיר מזרחי

מבוא לשוק ההודי ולעולם העסקים בהודו בת ימינו.
בעשורים האחרונים הפכה הודו גורם משמעותי בכלכלה והמסחר העולמיים. בהודו התפתחו כלכלת שירותים משגשגת, מסחר בהיקפים גדולים וחברה צרכנית הולכת וצומחת. פתיחת שווקי הודו לעולם יצרה הזדמנויות עסקיות חדשות וקשר אינטנסיבי בין גורמים זרים לבין השוק ההודי המורכב והייחודי.
הקורס ייפתח במבוא קצר ובסיסי על הודו המודרנית, ובהמשכו נסקור את ההיסטוריה המודרנית של הכלכלה והמסחר בהודו, נעמוד על אופיו של השוק ההודי, על ממדיו השונים וכן על צמיחת תרבות הצריכה. נעסוק בעשיית עסקים בין חברות זרות לחברות הודיות ובאתגרים הנלווים לכך. לאורך הקורס נדון בקשר בין ערכים וממדים שונים בתרבות ההודית לבין מבנה השוק, הארגון העסקי ההודי, וההתנהלות העסקית-מסחרית בהודו.

מטרת הקורס היא יצירת חיבור בין רקע תיאורטי לבין המתרחש בפועל בזירת העסקים בהודו. במהלך הקורס ניתן דגש לדיון בנושאים אקטואלים ונבצע סקירה של מקרי מבחן מהשטח, במטרה להכיר את השוק ועולם העסקים ההודי, תוך דגש על דינאמיקה בין תרבותית.

לתאר את ההיסטוריה המודרנית של עולם המסחר והעסקים בהודו. לתאר את השפעתה של ההיסטוריה המודרנית על האופן בו מתנהל השוק בהודו כיום. לדון במקומה של הודו בעולם המסחר העולמי. להכיר אלמנטים תרבותיים בדינאמיקה עסקית עם הודו. לדון בהשפעת היבטים בין תרבותיים על עשיית עסקים.

שיטת ההוראה בקורס: הרצאה

מבוא לתת היבשת ההודית.
היסטוריה מסחרית וכלכלית של הודו העצמאית.
הצרכן ההודי.
מבנה השוק ההודי.
השוק ההודי כיום.
מבנה השוק ההודי: כפרי, עירוני למחצה ועירוני.
עידן הגלובליזציה: MNCs בהודו.
אתגרים בעשיית עסקים בהודו.
חדשנות בהודו ואיתור טכנולוגיות עבור הודו.
חברת המשא ומתן: מו"מ ישראלי-הודי

רשימת קריאה מפורטת על אתר המודל.