שאלת העצמי בספרות הגרמנית המודרנית - 32860

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: amir.engel@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס:

ד"ר אמיר אנגל

העצמי הוא אבן הראשה והאידיאל-טיפוס של המחשבה המודרנית המערבית. הדבר נכון לגבי הוגים כמו דקארט, שלינג ושפינוזה. כולם מדמיינים עצמי כישות אוטונמית ובעלת כוח-ביטוי. כר הפעולה המרכזי לביטוי של עצמי זה, שטח הפעולה של העצמיות היא הספרות. הספרות היא, במילים אחרות, המקום בו העצמי מביע את עצמו. והעצמי הזה מביע את עצמו על ידי תיאור מעשיו. בסמינר זה נעקוב אחר הביטוי העצמי של העצמי דרך האופן שבו הוא מדמיין את הפעולות שלו. איך העצמי מדמיין את עצמו נוסע, מטייל, מתאהב, עושה עסקים, מתנהג בחברה, מחליט החלטות ושופט את המציאות? הסמינר יתחיל בדיון בכמה מהסופרים החשובים ביותר של המסורת המערבית: פראנץ קפקא, תומאס מאן, והיינריך קלייסט. שאר התוכנית בקורס תיבנה לאורך הסמסטר ביחד עם התלמידים לפי תחומי העניין וכיווני המחקר שלהם.ן. מטרת הסמינר היא ליצור מסגרת לקידום עבודת התזה של הלומדים לתואר שני.

להיטיב להבין את ה"עצמי" ואת "ההבעה העצמית" כמוטיב מרכזי בספרות המודירנית. התלמידים גם יצרו ויפתחו את נושאי המחקר שלהם במסגרת הסמינר.

שיטת ההוראה בקורס:

ראה בתיאור למעלה.