גרמנית: מתחילים א (העשרה) - 31066

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: chaya.fischer@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: בתיאום מראש

גב גבריאלה בורשמן

הקורס מיועד לתלמידים ללא רקע קודם בשפה הגרמנית ומטרתו להביא את הלומדים ליכולות תפקוד בשפה ומטרתו להביא את הלומדים ליכולות תפקוד בשפה ברמה A1, על פי המסגרת האירופית המשותפת לשפות (CEFR). הקורס מתנהל בשפת היעד כבר מהשיעור הראשון ומפתח במקביל יכולות הבנה, הפקה ואינטראקציה – בכתב ובעל-פה. הלמידה כולה תהליכית ומתמקדת בפיתוח מודעות לשונית ותרבותית, בניית יכולת תיווך בין-תרבותי בהקשרים אקדמיים וחברתיים והקניית אסטרטגיות למידה אפקטיביות תוך מתן אחריות ואוטונומיה ללומדים.

- פיתוח יכולות מגוונות ככל האפשר לתפקד בשפת היעד
- המשגה בשפה עצמה והפנמתה מתוך התנסות
- היכרות תרבותית עם השפה ודובריה
- פיתוח כישורים ליצירת תקשורת בין-תרבותית אפקטיבית והולמת
- יצירת סביבת לימודים מהנה ותומכת
- בניית ביטחון לפעול בשפה
- בניית מיומנויות אקדמיות בשפה בהדרגה וביסודיות
- פיתוח כלים ללמידה עצמית מתוך מודעות לתהליכי הלמידה
- ניצול מיטבי של הזמן, במהלך השיעור ובמהלך העבודה העצמאית מחוץ לכיתה

- לנהל שיחה בנושאים יומיומיים מוכרים, בכיתה ומחוצה לה.
- להבין דוברי שפת אם, כל עוד הם מתאימים את מה שנאמר לרמת המתחילים מבחינת הנושא, המורכבות והקצב.
- לקרוא טקסטים בנושאים הנלמדים באופן עצמאי ללא שימוש במילון.
- להסתמך על הכלים שנרכשו בקורס כדי להבין טקסט כתוב ולדבר על נושאים מוכרים מעבר לרמת הקורס.
- לכתוב טקסטים בנושאים מוכרים בשפה רגילה.
- לשמור על קודים חברתיים / פרגמטיים בהקשרים שונים.
- להמשיך לרכוש את השפה באמצעות השפה עצמה באופן בלעדי.

100%

שיטת ההוראה בקורס: המורה מנחה את התלמידים, תוך שימוש אותנטי בכל מיומנויות השפה. הלומדים אחראיים לתהליכי הלמידה והתרגול, בכיתה ומחוץ לכיתה. הדגש הוא על התנהלות ממשית באמצעות השפה, ולכן על התלמידים להיות פעילים ולהשתמש בכל מה שנלמד כדי לצרוך מידע, להשתלב בשיח כתוב ודבור ולקחת חלק בתהליכי תיווך בין-תרבותי. הצלחת תהליך הלמידה תלויה לחלוטין בהכנה ובתרגול בבית (גישת הכיתה ההפוכה) ובהשתתפות מלאה בכל השיעורים. הלמידה בקורס מסתמכת בעיקר על הערכה מעצבת ועל מודעות לתהליכי למידה. לכל אורך הקורס ניתנים משימות, בחנים ופרויקטים; הלומדים מקבלים משוב משמעותי ועקבי וכן עורכים רפלקציה אישית, ואלה מזינים את המשך תהליך הלמידה.

- הצגת העצמי והאחרים
- תחביבים ושגרת יומיום
- משפחה
- מזון
- לוח זמנים
- שגרת הסטודנטים באוניברסיטה
- פעילויות פנאי

קורסי השפה החדשים נשענים על חומרי לימוד איכותיים ועכשוויים המיובאים מחו"ל. לקראת פתיחת שנת הלימודים, תלמידים שרשומים לקורס יקבלו הודעה מפורטת אודות רכישה קבוצתית של ספרי הלימוד במחירים מוזלים. כל הספרים יסופקו ליחידה ללימודי שפות וייאספו במרוכז. חובה על כל תלמיד/ה להגיע לקורס עם ספר/י הלימוד.
"DaF kompakt neu A1 - Klett"

חומר נוסף יפורסם באמצעות Moodle או יינתן במסגרת הקורס.

פרויקטים: 20% (גישת "Can do")
מטלות שוטפות, כולל הכנה לשיעורים: 20%
בחנים מקוונים: 20% (3 בחנים במהלך הסמסטר)
בחנים בכיתה: 20% (בוחן שבועי. 3 נמוכים ביותר לא ישוקללו)
בחינת הבנת הנשמע: 20% (2 בחנים)(2 exams on December 13th, 2022 & January 17th, 2023)

שימו לב:
1. בחנים מתקיימים במועדם בלבד ואין אפשרות להשלים בוחן בשל איחור או היעדרות (הציונים הנמוכים ביותר, כולל אפס, אינם משתקללים, בהתאם לאמור לעיל). במקרה של מחלה ממושכת או מילואים, על הסטודנט.ית להודיע בכתב למרצה ולגבש יחד תוכנית פעולה.

2. את המטלות השונות יש להגיש במועדן כדי לשמור על התקדמות אחידה ורציפה בלימוד. בקורס שפה, אין משמעות להגשת תרגיל מתחילת הקורס בסוף הקורס, וכן הלאה.

3. לא תהיה בחינת סיום בקורס זה.