נקודות זכות באוניברסיטה העברית:
2
תואר:
בוגר
היחידה האקדמית שאחראית על הקורס:
הלשון העברית
סמסטר:
סמסטר ב'
שפת ההוראה:
עברית
קמפוס:
הר הצופים
מורה אחראי על הקורס (רכז):
גב' עינב פלק
שעות קבלה של רכז הקורס:
בתיאום מראש
מורי הקורס:
ד"ר עינב פלק
תאור כללי של הקורס:
בקורס נתוודע לרב-משמעות של פסוקים במקרא ולסוגיות שעוררו פסוקים רב-משמעיים בתרגומים, בפירושים ובמדרשים. נכיר את סוגי הרב-משמעות ונראה להם עדויות בפסוקים המשקפים הבדלים בין הניקוד הטברני ובין טעמי המקרא וכן הבדלים טקסטואליים בין נוסח המקרא ובין עדי נוסח רלוונטיים. ננסה לעמוד על מקור ההבדלים ולהבין לא רק מדוע נוצרת רב-משמעות בטקסט כתוב, אלא בעיקר איך קוראים מפענחים רב-משמעות בטקסט כתוב, ואיך ההבנה של הקוראים עשויה להסביר את ההבדלים האמורים ואת הפרשנות להם. לשם כך נכיר מודלים ועקרונות בסיסיים של הבנת משפט (sentence processing), נראה איך הם מסבירים הבנה של רב-משמעות בשפות חיות לרבות העברית הישראלית, ונעריך בעזרתם פסוקים רב-משמעיים במקרא מזווית חדשה.
מטרות הקורס:
להבין איך נוצרת רב-משמעות בטקסט כתוב, איך קוראים מפענחים רב-משמעות בטקסט כתוב, ואיך ההבנה של הקוראים עשויה להסביר הבדלי נוסח בפסוקים רב-משמעיים ובפרשנות להם; להכיר מודלים ועקרונות בסיסיים של עיבוד משפט (sentence processing).
תוצרי למידה : בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:
בסוף הקורס יכירו התלמידים את סוגי הרב-משמעות, יבינו איך קוראים מפענחים רב-משמעות ויוכלו להעריך פסוקים רב-משמעיים במקרא מזווית חדשה.
דרישות נוכחות (%):
100
שיטת ההוראה בקורס:
שיעור וסמינר.
רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
רב-משמעות לקסיקלית; רב-משמעות מבנית – מקומית וגלובלית; הבנה של רב-משמעות בטקסט כתוב על פי מודלים בסיסיים של עיבוד משפט; הבדלים בין הניקוד הטברני ובין טעמי המקרא; הבדלים טקסטואליים בין נוסח המקרא ובין עדי נוסח.
חומר חובה לקריאה:
רשימת הפריטים לקריאת החובה תופיע בעמוד המודל של הקורס.
חומר לקריאה נוספת:
מרכיבי הציון הסופי :
הגשת עבודה מסכמת / פרויקט גמר / מטלת סיכום / מבחן בית / רפרט % 100
מידע נוסף / הערות:
|