נקודות זכות באוניברסיטה העברית:
2
תואר:
בוגר
היחידה האקדמית שאחראית על הקורס:
אבני פינה
סמסטר:
סמסטר א' או / ו ב'
שפת ההוראה:
אנגלית
קמפוס:
הר הצופים
מורה אחראי על הקורס (רכז):
שרון לויטה וקנין
שעות קבלה של רכז הקורס:
מורי הקורס:
גב שרון לויטה וקנין
תאור כללי של הקורס:
זהו קורס דיגיטלי א-סינכרוני המתעדכן על בסיס שבועי, ללא דרישת נוכחות. זהו קורס אינטרדיסיפלינרי שאינו מחייב ידע קודם. הקורס מיועד לסטודנטים בתואר ראשון והוא בשיתוף עם בצלאל האקדמיה לאמנות ועיצוב ועזריאלי המכללה להנדסה. ביצוע כל מטלות הקורס יתבצע באופן מקוון: משימות אסינכרוניות דיגיטליות, פורומים, בחנים ומצגת סיום קורס. המטלות העיקריות בקורס מבוססות על שלושה תרגילי שטח בהם יוצאים הסטודנטים לאיסוף וניתוח של מידע תוך מפגש עם משתמשים וסביבות מהעולם האמיתי שבחוץ.
הקורס מתקיים בשפה האנגלית
מטרות הקורס:
הרחבת תפיסת הסטודנטים.ות על "מהו מוצר" (חפץ, תהליך, שירות, אינטראקציה, חוויה) ומימוש יכולתם.ן לזהות את טריטוריית וגבולות המוצר.
חשיפת הסטודנטים.ות לתהליך העיצוב התעשייתי, הצגת שיקולי המעצב.ת, תוך הדגשת הרלוונטיות והחשיבות של שיקולים אלה לפתרון בעיות ולחשיבה יצירתית יומיומית.
תרגול מתודולוגיות עיצוב מעשיות, מפרט מוצרים וחשיבה חזותית- כישורים שימושיים להנעת תהליכי חדשנות.
הצגת תיאוריות חשיבה עיצובית מנקודת מבט ביקורתית בפני הסטודנטים.ות ועידודם.ן לאמץ הרגלים אלו לכדי פרקטיקה אישית.
לצמצם את הפער (הפיזי והמנטלי) בין הסטודנט.ית ללקוחותיו הפוטנציאלים.
תוצרי למידה : בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:
ניסוח תובנות משמעותיות על המשתמש.ת וצרכיהם.ן הגלויים והממומשים, צרכיהם.ן הבלתי ממומשים וצרכיהם.ן החבויים, באמצעות שימוש במתודולוגיות מחקר מעשיות. זיהוי הערך הרגשי של המוצר ופוטנציאל התרומה של זיהוי זה לתהליך החדשנות. חיבור לסביבתם של משתמשי הקצה שבסוף תהליך החדשנות. איסוף וניתוח מידע באמצעות כלי חשיבה חזותיים. ניסוח בצורה בהירה את השפעתה של חדשנות מבחינה חברתית, סביבתית וכלכלית על חיי היומיום שלנו. יצירת תובנות מבוססות מוצר ומבוססות משתמשים.ות חדשים.ות, מהן יוכלו הסטודנטים.ות לייצר חדשנות במסגרת הקורס.
דרישות נוכחות (%):
100
שיטת ההוראה בקורס:
זהו קורס דיגיטלי א-סינכרוני המתעדכן על בסיס שבועי, ללא דרישת נוכחות.הקורס מתקיים בשפה האנגלית
רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
מבוא: הצורך בגישה עיצובית ממוקדת אדם לכל מוצר, שירות או ניסיון בעולם. נקודת מבט מבוססת מוצר: הרחבת נקודת המבט האישית והמקצועית על מהו מוצר, ולמידה אודות נחיצותו של ערך רגשי בעת עיצוב מוצר טוב. מחקר ועיצוב ממוקד צרכים אנושיים: אמפתיה ושאילת שאלות. מחקר עיצוב ממוקד משתמש: תיעוד וניתוח חזותי של התרחיש. מחקר עיצוב ממוקד משתמש: היטמעות עם המשתמש.ת והסביבה וחזרה עם תובנות משמעותיות.
יופי: ההבדל בין קישוט לעיצוב פתרונות יפים.
עתיד יומיומי: יישום פרספקטיבות מבוססות מוצר ומשתמש.ת בחיי היומיום ובהקשר העתידי.
יישום: יישום מתודולוגיות מחקר עיצוביות שנלמדו לפרויקט אישי יחד עם פרקטיקה.
הגשת מטלה סופית: ניסוח רעיון מקורי וחדשני המבוסס על ממצאי המחקר. הבנה ביקורתית של מודלים לחשיבה עיצובית: חשיבה עיצובית או לחשוב כמו מעצבים.ות סיכום והערכה: מה למדנו? כיצד ניתן לתרגל את הפרספקטיבה העיצובית? איך אפשר להתבונן בעולם, מה עלינו לחפש בזמן פיתוח של "מוצר" חדש?
חומר חובה לקריאה:
1. Unit 1: Norman, D. (2013). The Design of Everyday Things. Basic Books. pg. 4-9 2. Unit 2: Norton, M. I., Mochon, D., Ariely, D., The “IKEA Effect”: When Labor Leads to Love, Journal of Consumer Psychology, Volume 22, Issue 3, 2012, Pages 453-460 3. Unit 3: Lupton, E., Carpentier, T., Lambert, T. (2014). Beautiful Users: Designing for People. Princeton Architectural Press. pg. 18-24 4. Unit 4: Mattelmäki, T. Design Probes. Publication Series of the University of Art and Design Helsinki pg. 39-45 5. Unit 8: Foster, N. (2013). The Future Mundane. Core 77.
חומר לקריאה נוספת:
מרכיבי הציון הסופי :
הגשת עבודה מסכמת / פרויקט גמר / מטלת סיכום / מבחן בית / רפרט % 40
השתתפות פעילה / עבודת צוות % 30
מטלות הגשה במהלך הסמסטר: תרגילים / עבודות / מבדקים / דוחות / פורום / סימולציה ואחרות % 30
מידע נוסף / הערות:
בקורס יש 5 מטלות תוך כדי הסמסטר ועוד מטלה מסכמת שתוגש בשני חלקים בשבוע האחרון לקורס. הקורס מחייב השתתפות פעילה משבוע לשבוע ואינו ניתן לביצוע באופן מרוכז.
|