ננו טכנולוגיה בשירות האדם - 69199

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: danny.porath@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: בתאום מראש

פרופ דני פורת

תחום הננו מדע וננו טכנולוגיה עוסק במקורו בעיקר בחומרים עם ממד אחד לפחות בטווח הגודל של 1-100 ננומטר (פי 100,000 קטן יותר מרוחב שערת אדם) שבו לחומרים יש תכונות שונות וחדשות כמו גם פונקציונליות חדשה. השדה צמח מצירוף של יכולות חדשות שפותחו בתחומים מדעיים, טכנולוגיים והנדסיים שונים בעשרות השנים האחרונות שהתמזגו לתחום ידע משותף על ידי מדענים מתחומים שונים. החומרים והגישות החדשות כמו גם שיתוף הפעולה הרחב מניבים הבטחה חדשה לאנושות. הקורס נועד לקהל לכלל הסטודנטים ויתאר את העולם החדש של הננו מדע והננו טכנולוגיה וישפוך אור על שיטות ונושאי מחקר נבחרים תוך שימת דגש על האופי הרב-תחומי של תחום ידע זה ותרומתו להתפתחות המדע, הטכנולוגיה והתעשייה.

להציג עולם חדש של ננו מדע וננו טכנולוגיה לקהל אקדמאי מגוון, להאיר שיטות נבחרות ונושאים למחקר בשדה זה, להסביר את חשיבות הננו מדע ותרומתו לאנושות ולתעשייה.

1. להגדיר ננו מדע כשדה מולטידיסציפלינארי על אפיוניו.
2. להציג תחומי מחקר מרכזיים בננו מדע ואת יישומיהם.
3.להסביר את המסרים המרכזיים של כל אחת מההרצאות ולהפנות שאלות בנוגע אליהן.
4. להסביר את חשיבות הננו מדע ותרומתו לאנושות ולתעשייה.
5. להבין מונחים מרכזיים, שיטות, כיווני מחקר במסגרת היכולת לתקשר עם אנשים בשדה הננו מדע והננו טכנולוגיה למטרת שיתופי הפעולה.

כנדרש על פי כללי האוניברסיטה

שיטת ההוראה בקורס: הקורס יתנהל במתכונת של הרצאות פרונטאליות, ויכלול הרצאות אורח ואולי גם סיור במרכז הננו.

במהלך הקורס ינתנו הרצאות נבחרות בנושאים שונים בתחום הננומדע וננוטכנולוגיה כגון: ננו-חומרים, והדפסה תלת-ממדית בננו, אנרגיה חלופית וקטליזה, ננו-ביוליוגיה וננו-רפואה, אלקטרוניקה מולקולרית, חישוביות קוונטית, ועוד.

אין

Bhushan, B. (Ed.), Springer Handbook of Nanotechnology, Springer, 2010, ISBN 978-3642025259
Vajtai, R. (Ed.), Springer Handbook of Nanomaterials, Springer, 2013, ISBN 978-3642205958
Waser R., Nanoelectronics and Information Technology - Advanced Electronic Materials and Novel Devices, Wiley VCH, 2003, ISBN: 3-527-40363-9
Timp G., Nanotechnology, 1999, Springer, ISBN: 0-387-98334-1
Ratner M. & Ratner D., Nanotechnology - A Gentle Introduction to the Next Big Idea, Prentice Hall, 2003, ISBN: 0-13-101400-5
Baldo M., Introduction to Nanoelectronics, MIT course materials, http://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/6-701-introduction-to-nanoelectronics-spring-2010/download-course-materials/

השתתפות ב-80% מההרצאות ומעלה תקנה בונוס של 10 נקודות בציון הסופי.