ניתוח אוטומטי של תוכנה - 67532

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: guykatz@cs.huji.acil

שעות קבלה של רכז הקורס: בתאום מראש

ד"ר גיא כץ

וידוא נכונות של תוכנה היא משימה קשה וחשובה. בעוד שהבעיה היא בלתי כריעה במקרה הכללי, קיים מגוון רחב של אלגוריתמים וטכניקות לפתור אותה במקרים פרקטיים רבים. בקורס הזה נלמד כיצד ניתן להוכיח מתמטית את נכונותה של תוכנה ע"י שימוש בכלים אוטומטיים הנקראים פתרנים (solvers). במהלך הקורס נלמד על האלגוריתמים שעליהם מסתמכים הפתרנים, וכן נרכוש ניסיון בשימוש מעשי בכלים הללו.

נתמקד ב: פתרנים לספיקות בוליאנית (SAT), פתרנים לספיקות מודולו תאוריות (SMT), ופתרני תכנות לינארי (LP)

ובשימושיהם לצורך ניתוח תוכנה באמצעות דדוקציה, הרצות סימבוליות, ובדיקות מודל. נלמד גם כיצד להשתמש בטכניקות האלה, מבחינה תאורטית ומעשית, כדי לוודא את נכונותה של תוכנה שיוצרה באמצעות למידת מכונה.

לחשוף סטודנטים לאתגר, לאלגוריתמים, לשיטות ולכלים בחזית הטכנולוגיה לניתוח תוכנה, ולהציג בפניהם כמה מהבעיות הפתוחות בתחום

להבין את התאוריה העומדת בבסיסם של פתרנים אוטומטיים, להפעיל כלים אלה כדי לבדוק את נכונותה של תוכנה ממגוון סוגים, ולהשתתף במחקר בתחום.

הנוכחות חובה

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות מקוונות סינכרוניות

פתרני SAT, פתרני SMT, פתרני LP, דדוקציה, הרצות סימבוליות, בדיקות מודל, אימות של רשתות נוירונים

מרכיבי הציון הסופי :

לתשומת לבכם, ייתכן והקורס יילמד בשפה האנגלית