פשעי צווארון לבן - 61213

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: Coach.uribruck@gmail.com

שעות קבלה של רכז הקורס:

ד"ר אורי ברוק

הקורס יעסוק בעבירות הצווארון הלבן והדרכים המוצעות בספרות להתמודד עמן.

סטודנטים יהיו מסוגלים לעמוד על התיאוריות המוצעות לפשר התופעה של פשעי הצווארון הלבן ואת הביקורות כנגדן.

שיטת ההוראה בקורס: פרונטלי

שיעור 1: מבוא – הגדרת תחום עבירות הצווארון הלבן
שיעור 2: היקף התופעה ובעיות במדידת היקף התופעה
שיעור 3+4: השלכות התופעה, קורבנות פצ"ל, תפיסות הציבור, ומאפייני המבצעים
שיעור 5+6: עבירות תאגיד, עבירות אנשי מקצוע, עבירות המבוצעות על ידי המדינה ו/או עובדיה, עבירות צווארון לבן היברידיות
שיעור 7+8: תיאוריית ההתחברות הדיפרנציאלית ושימוש בטכניקות נטרול כהסבר פשעי צווארון לבן, הסברים תיאורטיים ברמת המאקרו, המיקרו ותיאוריות אינטגרטיביות
שיעור 9: שיטור של ורגולציה על פצ"ל
שיעור 10: הון ושלטון – עבירות בעלי תפקידים ציבוריים: המקרה הספציפי של עבירת השוחד
שיעור 11: מקרי בוחן של עבירות צווארון לבן (השלכת פסולת אסורה, עבירות בתחום התרופות, סליקת מכירות באינטרנט, עבירות נגד צרכנים, עבירות בשלטון המקומי, עבירות בתחום הספורט, הלבנת הון, היעדר תחרותיות, גניבת זהות)
שיעור 12: עבירות מס
שיעור 13: הרתעה של עבירות צווארון לבן
שיעור 14: סיכום

שיעור 1 Lesson
Levi, M. (2006). The media construction of financial white-collar crimes. The British Journal of Criminology, 46, 1037-1057.
שיעור 2 Lesson
Simpson, S., Harris, A. & Mattson, B. (1993). Measuring corporate crime. In M., Blankenship (Ed.). Understanding corporate criminality (pp.115-140). New York: Garland.
שיעור 3+4 Lessons
Croall, H. (2012). Victims of white collar crime and corporate crime. In P., Davies, P., Francis & C., Greer (Eds.). Victims, crime and society (pp78-108). SAGE Publications Ltd.
שיעור 5+6 Lessons
Glasbeek, H.J. (2002). An ill-assorted trio: capitalism, the market, & the corporation. In Wealth by stealth: Corporate crime, corporate law and the perversion of democracy (pp. 15-24). Toronto: Between the Lines.
שיעור 7+8 Lessons
Piquero, N.L., Tibbetts, S.G. & Blankenship, M.B. (2005). Examining the role of differential association and techniques of neutralization in explaining corporate crime. Deviant Behavior, 26, 159-188.
שיעור 9 Lesson
Wheeler, S., Weisburd, D., & Bode, N. (1982). Sentencing the white-collar offender: Rhetoric and reality. American Sociological Review, 47, 641-659.
שיעור 10 Lesson
Sanyal, R. (2005). Determinants of bribery in international business: The cultural and economic factors. Journal of Business Ethics, 59, 139-145.
שיעור 11 Lesson
Allison, S., Schuck, A, & Lersch K (2005). “Exploring the crime of identity theft: Prevalence, clearance rates, and victim/offender characteristics. Journal of Criminal Justice, 33, 19-29.
שיעור 12 Lesson
Mason, R., & Calvin, L. D. (1984). Public confidence and admitted tax evasion.National Tax Journal, 489-496.‏
שיעור 13 Lesson
Ivancevich, J. M., Duening, T. N., Gilbert, J. A., & Konopaske, R. (2003). Deterring white-collar crime. The Academy of Management Executive, 17(2), 114-127.‏