טרור, כלכלה ופוליטיקה - 59873

היחידה האקדמית שאחראית על הקורס: מדיניות ציבורית

סמסטר: שנתי

מורה אחראי על הקורס (רכז): ד"ר קלוד בר-רבי

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס:

שעות קבלה של רכז הקורס: רביעי 17:30-18:30

ד"ר קלוד בר-רבי

הקורס מיועד לספק ניתוח פורמאלי של תופעת הטרור והשלכותיה מנקודת מבט כלכלית.

במהלך הקורס ננתח מגוון גישות תיאורטיות ואמפיריות ללימוד המניעים וההשלכות הנובעות מפעילות הטרור.
לימוד זה יכלול את ניתוח העלויות וההשלכות הכלכליות של הטרור ברמת המיקרו והמקרו, את הערכת הגורמים הכלכליים והשפעתם על פעילות המחבלים וארגוני הטרור. ננתח גם את ההיבטים של כלכלת הדת וזיקתם לתופעת הטרור בכלל ולמחבלים מתאבדים בפרט, ואת העלויות והיעילות הכלכלית בכל הקשור ללוחמה בטרור.
הניתוח יכלול גם ניתוח תיאורטי ואמפירי של קשר הטרור לכלכלה הפוליטית ולהשפעת הטרור על העדפותיהם הפוליטיות של הפרטים.
במהלך סקירת המחקרים השונים ננתח גם את המדיניות הרלוונטית המשתמעת.

במהלך הלימוד נעזר בעיקר במחקרים המבוססים על הסכסוך הישראלי פלסטיני ועל ניסיונה של מדינת ישראל בהתמודדותה עם הטרור.

הקורס מבוסס על מחקרים פוזיטיביים, בניגוד למחקרים נורמטיביים או מאמרי דעה, כלומר יכלול אך ורק ניתוחים כלכליים שנועדו לזיהוי סיבה ותוצאה באופן אמפירי ובהתאם לצורך גם מתבססים על תיאוריות תומכות.

הקורס אינו מיועד או מתיימר להסיק מסקנות פוליטיות ו/או נורמטיביות אך יש ביכולתו לספק את הכלים (האמפיריים והתיאורתים) ואת ההבנות הדרושות בכדי שניתן יהיה לדון בסוגיות פוליטיות באופן מהותי המתבסס על עובדות אמפיריות.

נוכחות של 80% לפחות עבור זכאות לגשת לבחינה.

שיטת ההוראה בקורס: פרונטלית.
הקריאות, המצגות ורשימת המאמרים עליהם מתבסס הקורס הן בשפה האנגלית.
השתתפות בכיתה ושליטה בחומר הקריאות במהלך השיעור יהוו כ 30% מהציון, (נדרשת נוכחות מלאה כתנאי מקדים להשתתפות מלאה) ציון המבחן הסופי יהווה 70% מציון הקורס.

(ראה תיאור הקורס באנגלית)

(ראה תיאור הקורס באנגלית)

ינתנו נקודות בונוס (כוכביות) על השתתפות ומענה נכון על שאלות מתוך חומר הקריאה במהלך השיעורים.