סמינר מחקר - 59419

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: gad.yair@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: שני 12:00

פרופ גד יאיר

בסמינר זה יפגשו הסטודנטים חוקרים מובילים בתחומם ממדעי החברה, משפטים, עבודה סוציאלית וקרימינולוגיה. החוקרים יציגו בפניהם תשובות לשלוש שאלות: מה היה האתגר המחקרי שעמד בפניהם? כיצד הם התגברו עליו ומה היו מקורות השראה שלהם במציאת הפתרון? מהן ההשלכות של מחקרם על החברה בישראל/החברה האנושית/מדיניות ציבורית? הרעיון לסמינר הזה נולד בעקבות ההחלטה של נציבות שירות המדינה, שמממנת את תוכנית הצוערים לשירות המדינה, לבחור תוכנית במסלול לא מחקרי שבכל זאת יציג בפני הסטודנטים שיקולי מחקר ויכולת להבחין בין סוגי מחקרים, להעריך מתודולוגיות ולהכריע מה ראוי ורצוי בעריכת מחקר ובפרסומו. הסמינר יפגיש את הסטודנטים, אגב כך, עם חוקרים מובילים באוניברסיטה העברית בירושלים.

חובות הקורס
• השתתפות פעילה (נוכחות חובה)
• הגשת "דף חושב" לפני כל מפגש (סה"כ 7 דפים, כל אחד 10% מהציון הסופי). מטרתו של הדף להתמודד עם סוגיית המחקר המוצגת במאמר בהקשר של מדיניות ציבורית- מה ניתן ללמוד מהמחקר, אילו סוגי החלטות אפשר לבסס באמצעותו, מהן חולשות המחקר לצורך קבלת החלטות, ומינוף כמול סתירה של תוקפו של המחקר. אורך כל דף לא יחרוג מ-500 מילה.
• הגשת סיכום רפלקטיבי על הקורס בהיקף של 1000 מילה (מה למדתי?, משקל 20%)

לזהות שאלות מחקר
להגדיר מה הוא אתגר מחקרי