מבוא למדע המדינה - 56101

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: avner.deshalit@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: שני 15.00 עד 16.30

פרופ אלון פלד

קורס זה מהווה מבוא לחקר פוליטיקה. הפוליטיקה היא תחום רחב מאד, ולכן מן הסתם ננסה להגדירה. לאחר מכן נלמד מושגי מפתח בחקר הפוליטיקה, בבחינת הכרת השפה של מדע המדינה, והכרת תיאוריות מפתח המהוות חלק מהקאנון של מדע המדינה. נבחין בין מחקר אמפירי למחקר נורמטיבי של הפוליטיקה

מטרת הקורס להגדיר, להבהיר ולנתח ביקורתית מספר מושגי מפתח ותאוריות בולטות בחקר הפוליטיקה, כולל מחקר אמפירי ונורמטיבי

להשוות תאוריות שונות המסבירות תופעות או ארועים פוליטים ולדעת כיצד יש להעריך את יכולתן להסביר ארועים אלה.

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות פרונטליות פעמיים בשבוע פלוס עבודה אחת בכתיבה עצמית

מחקר פוזיטיבי ונורמטיבי, עוצמה, סמכות, לגיטימציה, שחקנים פוליטים: פרט, המון, חברה, אליטה, בירוקרטיה, התנהגות פוליטית, האוטונומיה של הפרט, האדם הרציונלי והאי רציונלי, אגואיזם, מדינה , מדינה דמוקרטית, לאומיות, דת ופוליטיקה, רב תרבותית, מדיניות רב תרבותית, אי שויון, עוני, פוליטיקה ומוסר, צדק חברתי, חרות, סרבנות מצפון, מדינת הרווחה, אנטישמיות, נשים ופוליטיקה, פמיניזם, הגנת הסביבה כסוגיה פוליטית, גישות מחקר, גישת המרכסיזם, תורת המשחקים.

ראו סילבוס ב moodle

כל סטודנט/ית יגיש/תגיש דו"ח קריאה אחד. פרטים יינתנו