גישות ושיטות מתקדמות בחקר נרטיבים, זהויות ותפיסות בסכסוך, ביחסים בין קבוצות ובתקשורת - 54748

תאריך עדכון אחרון 12-07-2016

היחידה האקדמית שאחראית על הקורס: חקר סכסוכים, ניהולם ויישובם

מורה אחראי על הקורס (רכז): ד"ר יפתח רון

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: yiftron@gmail.com

שעות קבלה של רכז הקורס: תימסרנה בהמשך

ד"ר יפתח רון

הקורס עוסק בגישות איכותניות ונרטיביות למחקר הרלוונטית לחקר סכסוכים ולחקר היבטים תקשורתיים ופסיכולוגיים בסכסוך. במסגרת הקורס נעסוק גם בתכנים הנוגעים לסיפורי חיים, ולנרטיבים אישיים וקבוצתיים בהקשרים של חברות רב-תרבותיות ושל קונפליקטים בין-קבוצתיים.

מטרת הקורס לאפשר יכולת לעיבוד נרטיבי של מציאויות קונפליקטואליות ולהקנות כלים לעריכת וכתיבת מחקרים איכותניים בתחום של סכסוכים ויחסים בין קבוצתיים.

הקורס מבקש לצייד את המשתתפים בהבנה מעמיקה של הגישה הנרטיבית להבנת יחסים בין קבוצות ובין יחידים, ולהקנות להם מיומנויות לביצוע מחקר נרטיבי במדעי החברה.

80%

שיטת ההוראה בקורס: הקורס ישלב בין הוראה פרונטלית לבין הדרכה וייעוץ על בסיס אישי.

סיפורי חיים בחברה רב-תרבותית
זהויות ונרטיבים אישיים וקבוצתיים במצבי סכסוך
גישות נרטיביות בדיאלוג ותקשורת בין-קבוצתית
גישות נרטיביות למחקר במדעי החברה

גירץ, ק.(1990) . משחק עמוק: הערות על קרב התרנגולים הבאלינזי. בתוך: פרשנות של תרבויות. ירושלים: כתר. עמ' 273-333.
גירץ, ק. 1990. תיאור גדוש: לקראת תיאוריית תרבות פרשנית. בתוך: פרשנות של תרבויות. ירושלים: כתר, 15-40.
פרוש, פ. וולפספלד, ג. (2006). אומה מדומיינת: שיח חדשותי, ייחוד לאומי וחברה אזרחית. בתוך: ת. ליבס ופ, פרוש (עורכים). כשהאויב נכנס אלי הביתה: טרור ותקשורת בעידן העכשווי (ע"מ 110-144). תל-אביב: הקיבוץ המאוחד.
שקדי, א. 2003. מילים המנסות לגעת: מחקר איכותני – תיאוריה ויישום. תל-אביב: רמות, 37-54.
תובל-משיח, ר. וספקטור-מרזל, ג. (עורכות). (2010). מחקר נרטיבי: תיאוריה, יצירה ופרשנות. ירושלים ותל אביב: מאגנס ומכון מופ"ת.
De Fina, A. (2009). Narratives in Interview – The Case of Accounts: For an Interactional Approach to Narrative Genres. Narrative Inquiry, 19(2), 233-258.
Kvale, S. (1996). Interviews: An Introduction to Qualitative Research Interviewing. Thousand Oaks, CA: Sage.
Ron, Y. & Maoz, I. (2013). Dangerous Stories: Encountering narratives of the other in the Israeli-Palestinian conflict. Peace and Conflict: Journal of Peace Psychology, 19(3), 281-294.
Strauss, A. & Corbin, J. (1998). Basics of Qualitative Research: Techniques and Procedures for Developing Grounded Theory. Thousand Oaks, CA: Sage
White, H. (1980). The Value of Narrativity in the Representation of Reality. Critical Inquiry, 7 (1), 5-27.

יימסר בהמשך

אין