סוגיות ושיטות במחקר פמיניסטי - 54239

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: inbiloo@gmail.com

שעות קבלה של רכז הקורס: רביעי 13:00-14:00

ד"ר ענבל וילמובסקי

מחקר פמיניסטי הוא מחקר בעל שאיפות לשינוי פוליטי הן בזירת המחקר והן בעולם החברתי אשר בתוכו מתקיים המחקר. מחקר פמיניסטי שואף לייצר ידע המתבסס על חוויות של נשים בתחומי החיים השונים וחוויות של גברים ביחס להבניות מגדריות. זהו מחקר הפועל מתוך מודעות ליחסי הכוחות ההירארכי בין חוקרות/ים ומשתתפות/ים ולחוסר השוויון המגדרי הקיים בחברה.בקורס זה אנו נבחן יחד את המושג מחקר פמיניסטי וסוגיות העולות מתוכו, כפי שבאות לידי ביטוי הן בזירה האקדמית והן בפעילות בשטח וביחסי הגומלין ביניהן. נבחן סוגיות מרכזיות במחקר הפמיניסטי על הציר של אפיסטמולוגיה, מתודולוגיה ושיטות מחקר ונשלב קריאה תיאורטית ומחקרית עם עבודה פרטנית תוך שימוש במהלכים רפלקסיביים המאפיינים את המהלך המחקרי. הקריאה בקורס תבסס על מאמרים תיאורטיים מכוננים ומאמרים המביאים דוגמאות למחקרים פמיניסטיים ודנים בהיבטים מתודולוגיים שונים.

הקורס מהווה מסגרת למידה וחשיבה מתקדמת עבור סטודנטים/ות המעוניינים/ות להרחיב את הידע המתודולוגי שלהם לקראת כתיבת עבודת מחקר מנקודת מבט מגדרית ביקורתית.

בסיומו של קורס זה סטודנטים יהיו מסוגלים להבין את הקשר בין שיטות מחקר ובין תפיסות תיאורטיות פמיניסטיות, להכיר שיטות מחקר שונות וסוגיות במחקר פמיניסטיות ולדעת ליישם אותן באופן בסיסי

נוכחות חובה והשתתפות פעילה

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות ודיונים משותפים, הגשת דו"חות קריאה משיעור לשיעור ותרגילי הכנה לעבודה המסכמת.

1. אפיסטמולוגיה פמיניסטית
2. הקשרים מקומיים של מחקר
3. בחירת שדה מחקר וגיבוש שאלת מחקר ראשונית
4. מחקר פמיניסטי בשיטה כמותנית
5. מחקר איכותני ומחקר פמיניסטי
6. ראיון
7. תצפית
8. קריאה פרשנית במחקר פמיניסטי
9. ניתוח נתונים
10. כתיבה
11. מחקר פעולה ושינוי חברתי
12. סוגיות אתיות

אנא ראו באתר הקורס (moodle)

אנא ראו באתר הקורס (moodle)

הגשת העבודה מותנית בהשתתפות פעילה בשיעורים, בהגשת מטלות הקריאה והכתיבה ובאישור הנושא על ידי המרצה בכתב.