גורמי חוסן וסיכון בהתפתחות תסמונת פוסט טראומטית - 51991

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: ilanwald@013net.net

שעות קבלה של רכז הקורס: סמסטר ב- קביעה מראש

ד"ר אילן ולד

בקורס אסקור את השינויים בהמשגת התסמונת הפוסט טראומטית לאורך ההיסטוריה, אציג את ההגדרות העכשוויות כמו גם את הגישות התיאורטיות המסייעות להבנת התפתחות התסמונת. אנסה לעמוד על ההבדלים בפנומנולוגיה ובגורמי הסיכון להתפתחות התסמונת בהתאם לטראומה אליה נחשף הפרט . תוצגנה שיטות טיפול מבוססות מחקר, יעילותן ומידת התאמתן הדיפרנציאלית לנסיבות התפתחות התסמונת.

הבנה מעמיקה של המושג פוסט טראומה, גורמי סיכון להתפתחות ההפרעה, שיטות טיפול שונות. כיווני מחקר עכשוויים המכוונים לשיפור היעילות הטיפולית כמו גם שיפור דרכי מניעה ראשונית ושיניונית.

להציע אבחנה של תסמונת פוסט טראומטית על סמך מגוון סימפטומים. להציע אופנות טיפולית מתאימה בהתאם לסוג התסמונת. להעמיק ההבנה של חוסרים בידע במחקר בפוסט טראומה ולהצעי כיווני מחקר אפשריים.

שיטת ההוראה בקורס: הרצאה

הגדרות היסטוריות ועכשוויות של פוסט טראומה, מודלים ביולוגיים, פסיכואנליטיים וקוגניטיביים להבנת התסמונת הפוסט טראומטית, אלימות וטראומה- טראומה צבאית(לחימה, שבי) ואונס, טראומה מתמשכת- גילוי עריות, שואה העברה בין דורית של טראומה, מצבים דיסוציאטיביים כדרך התמודדות עם טראומה, אובדנות ואגרסיה כדרך התמודדות עם טראומה , טיפול בפוסט טראומה- גישות קוגניטיביות, ביולוגיות ופסיכודינמיות, מניעה ראשונית ושניונית של פוסט טראומה, העברה והעברה נגדית בעבודה עם פוסט טראומה , מחקר ופוסט טראומה

Handbook of PTSD: Science and Practice, Second Edition, 2014.Matthew J. Friedman MD PhD (Editor), Terence M. Keane PhD (Editor), Patricia A. Resick PhD (Editor).THE GUILFORD PRESS.
רשימת קריאה לא סופית