משחקי סימולציה ותהליכי משא ומתן - 51983

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: ilan.yaniv@huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: חמישי 14:00-15:00

פרופ אילן יניב

במוקד הקורס תהיה סדרה של משחקי תפקידים בקבלת החלטות אינטראקטיביות וסימולציה של פתרון בעיות במשא ומתן.

תלמידים ילמדו לנתח מבחינה מצבי קונפליקט תוך שימוש במושגי משא ומתן. יודגשו מושגים התנהגותיים ותובנות מתוך תחמי הפסיכולוגיה החברתית, הקוגניטיבית, וחקר הרגש.

התלמידים ירכשו מיומנויות בניתוח התנהגויות ומניעים של יחידים וקבוצות במצבי קונפליקט תחרותיים ושיתופיים.

שיטת ההוראה בקורס: דרישות הקורס: נוכחות חובה. שש פגישות שתמשכנה שלוש שעות ו 45 דקות רצופות כל אחת. כל אחת משש הפגישות הראשונות תכלול תרגיל סימולציה, דיון עם משוב, והרצאה. הפגישה השביעית של הקורס תוקדש להדרכה שלי לקראת ביצוע העבודה המסכמת שלכם. לאחריה, יינתנו לכם כשלושה שבועות לביצוע העבודה, ואז נתכנס בפעם השמינית והאחרונה למפגש בו תציגו את העבודה המסכמת (לפני כיתה, עם מצגת, 10 דקות) וגם תגישו אותה. מפגש שמיני זה ייערך במחצית השנייה של הסמסטר.

הנושאים יכללו מיקוח חלוקתי ואינטגרטיבי, דילמות חברתיות, הסלמה, מו''מ רב צדדי, מו''מ על ידי נציגים, יצירת קואליציות, סוגיות של צדק חלוקתי וצדק הליכי בחלוקת משאבים.

Class 1: Some organizing questions; Elmtree House, What if they are more powerful?
Class 2: Don’t bargain over positions; Focus on interests not positions, The mythical fixed-pie
Class 3: The Camp David negotiations; The irrational escalation of commitment;
Class 4: Credible commitments;
Class 5: The problem of cooperation; How to promote cooperation.
Cialdini (2001). The science of persuasion.
Babcock & Laschever (2003). Women Don't Ask.