עבודה מעשית מחקרית: הבעה וזיהוי של רגשות - 51776

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: haviezer@huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: חמישי: בתיאום מראש

ד"ר הלל אביעזר

בין אם מדובר בדייט ראשון, חקירה משטרתית, או משחק עם תינוק, הבנת הרגשות המובעים (או מוסתרים) על ידי הזולת היא קריטית. אולם אלו גורמים משפיעים על תהליך זה? האם הבעות זהות יכולות להתפרש באופן שונה כתוצאה של הקונטקסט החברתי? כיצד אנו מפרשים סתירות בין המסר הרגשי המובע בערוצים שונים? בקורס זה נתמקד בהבעות רגש בפנים, בגוף ובקול תוך שימוש בניתוח וידאו, מעקב אחר תנועות עיניים, ומבחנים התנהגותיים. הסטודנטים ישתלבו בפרויקטים שונים החל משלב תכנון הניסויים והרצתם וכלה בניתוח הנתונים והסקת המסקנות. הציון ייקבע על סמך השתתפות פעילה והעבודה המסכמת. יש אפשרות לכתוב גם עבודה סמינריונית במסגרת הקורס.

המטרה היא להציג לתלמידים את האופן בו מתנהל מחקר מעבדתי על כל שלביו, פיתוח תיאוריה, בניית מערך מחקר, איסוף נתונים וניתוחם, והסקת מסקנות.

התלמידים יהיו מסוגלים להציע מחקר ולבצעו.

שיטת ההוראה בקורס: תלמידי הקורס ישתתפו בעבודת המעבדה, ישיבות שוטפות, תכנון והרצת ניסויים ופירוש תוצאות ניסויים. מסגרת העבודה כוללת 4 שעות שבועיות של עבודה במעבדה. ישנה אפשרות (רשות) להשתתף ולהציג בפגישת מעבדה שבועית. ישנה אפשרות לכתוב עבודה סמינריונית במסגרת הקורס.

התנסות במחקר מעבדה בתחום תפיסת הבעות רגש

חומר קריאה יינתן באופן מותאם לפרוייקט המחקר.

אין

למעוניינים תתקיים פגישת היכרות - נא לעקוב אחר מועד הפגישה הראשונה במזכירות של פסיכולוגיה