ניהול משברים תקשורתיים - 50972

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: orlydoron7@gmail.com

שעות קבלה של רכז הקורס: מיד עם תום השיעור בתיאום מראש

גב אורלי דורון

הקורס הינו הצצה אל מאחורי הקלעים של עולם הדוברים, ויועצי תקשורת בארגונים ברגעים של מצבי משבר תקשורתיים. והוא עוסק בהשפעת משברים על הארגון, על עבודת הדובר, תפקיד הדובר בארגון, סקירה וניתוח זירת הרשתות החברתיות. כלים לניהול אפקטיבי של תהליך הטיפול במשבר, מדדי הצלחה, ההתמודדות עם גורמים בארגון. סיום המשבר, ושיקום תדמית הארגון. הקורס שם דגש על יצירתיות וחדשנות כמרכיב מרכזי בעבודת הדובר.

לימוד עקרונות, אסטרטגיות וטיפים מעשיים לניהול משברים בתקשורת, בעידן הנוכחי. הקניית כלים לפיתוח מיומנויות לזיהוי, ניהול אפקטיבי ואף מניעת משברים בתקשורת. זאת בצד עיון עמוק באפשרויות לשיקום תדמיתי של ארגונים לאחר המשבר. כל זאת תוך שימוש בכלי מחקר ומדידה מבוססי אקדמיה

ידע ומיומנויות בסיסיות בזיהוי משברים וניהולם בתקשורת .יכולת ניתוח של הסיכונים בזירה התקשורתית. ראיית מערך תקשורת כולל ותכנון ניהול זירת המשבר . כלים ליציאה ממשברים וחזרה לשיגרה. קביעת מדדי הצלחה

80%

שיטת ההוראה בקורס: קורס אינטראקטיבי בו הסטודנטים מעורבים בהצגת מקרי בוחן וניתוחם בכתה, בצד הצגת מודלים ושיתוף בסודות מחיי היום יום של איש התקשורת בארגון

1.מבוא למשבר תקשורתי:
-הגדרות של משבר תקשורתי.
- משבר תקשורתי&eq;משבר ארגוני, האם?
- סוגי משברים תקשורתיים והשפעתם.
2. השינויים בעולם התקשורת והשפעתם על אופי המשברים בתקשורת.
- סקירת השינויים שחלו בעולם התקשורת הגלובאלי.
-זרקור לשינויים בעולם התקשורת בישראל.
- השלכות השינויים על ניהול משברים.
3. טיפול אולטימטיבי במשבר תקשורתי מתחיל הרבה קודם
- ביסוס מעמדו של הדובר כגורם השפעה
- מעורבות אקטיבית בתהליכי קבלת החלטות כגורם מונע משברים.
- הצורך באסטרטגיה תקשורתית.
- בניית מערך תקשורת בארגון
4. זיהוי מוקדם של משברים – איך אני עושה את זה?
- איתור גורמי סיכון
- מעקב שוטף
- האם ניתן למנוע משברים?
- ניהול התקשורת בראייה אסטרטגית.
- ניהול התוכן.
- רתימת הארגון לצעדי מניעה, דגש על תפקיד הדובר בארגון.
- חשיבה מחוץ לקופסא.

5. מודלים לניהול משברים:
- ניתוחי מקרה של משברים שונים וחלוקה למודלים
- פיצוח אופן הטיפול במשברים.
6. מודלים לניהול משברים:
- המשך ניתוח מקרה ע"פ מודלים והטיפול בהם.
7. משברים בארגוני המגזר השלישי:
- עד כמה אנו אפקטיביים בניהול משברים
- ניהול משברים על-פי עקרונות בהיבטים מחוץ לארגון ובתוך הארגון פנימה.

8. משברים בתקשורת הבינלאומית
-בעולם גלובאלי איך מתמודדים עם משבר בתקשורת הבינ"ל
-הצצה לעולם התקשורת הזרה בישראל
9. היום שאחרי:
- ניצול משברים כמנוע צמיחה.
- שיקום תדמיתי של הארגון
10. הרצאת אורח – מומחה בניהול משברים בעולם העסקי
- דוגמאות מעשיות להתמודדות עם משברים
11. תקשורת פנים ארגונית –והשפעתה על ניהול משברים ויציאה מהם.
-נכסים קיימים בארגונים
-העובדים כשגרירים – שיווק פנים ארגוני.

רשימת מקורות:
שינויים בעולם המדיה והתקשורת
• Taylor, M. & Perry, D. C. (2005). Diffusion of traditional and new media tactics in crisis communication. Public Relation Review, 31, 209-217.
ניהול משברים תקשורתיים – מודלים
• Tylor, M. (2006). Taxonomy of mediated crisis responses. Public Relation Review, 33, 140-146
• Seeger, M. (2006). Best practices in crisis communication: an Expert panel process. Journal of Applied Communication Research, 34, 232-244.
קדם משבר – הערכות לטיפול במשבר תקשורתי
• Coombs, W. T & Holladay, J. S. (2012). The paracrisis: The challenges created by publicly managing crisis prevention. Public Relations Review,38(3) , 808-813.
• Perry, D. C., Taylor, M., & Doerfel, M. I. (2003). Internet based communication in crisis management. Management Communication Quarterly, 17(2) 206-232.
צבא, בטחון ומשברים תקשורתיים - המקרה של מלחמת לבנון השנייה
• פרסיקו, א. (2008). דובר צהל מודיע. העין השביעית http://www.the7eye.org.il/24099
• באר, י. (2010). צריבת התודעה. העין השביעית. http://www.the7eye.org.il/16806
הציבור הרחב ומשברים תקשורתיים
• Meer, van der T. &Verhoeven, P. (2012). Public framing organizational crisis situation: Social media versus news media, Public Relation Review, 229-231

איכות הסביבה ומשברים תקשורתיים
• דה שליט, א. (2006). עשרה דיברות לכישלון חרוץ במסע הסברה אקולוגי. הגל הירוק. http://www.ecowave.org.il/opinions.php?record_id&eq;7
קריאת רשות
שינויים בעולם התקשורת
לחמן מסר, ד. 23.8.2012(2012). חופש העיתונות – על התלות בתשתית כלכלית ועל חסרונים של מודים מבניים אל מול המציאות. העין השביעית. http://www.the7eye.org.il/8459

מרכז מידע של הכנסת, 9.6.2013, תאור וניתוח הבעלויות על כלי התקשורת בישראל, מרכז המחקר והמידע, המחלקה לפיקוח תקציבי, הכנסת מרכז המידע והמחקר http://www.knesset.gov.il/mmm/doc.asp?doc&eq;m03195&type&eq;pdf

מודלים לניהול משברים תקשורתיים:
Sapriel, C. (2003). Effective crisis management: Tools and best practice for the new millennium. Journal of Communication Management, 7(4), 348-355.
Taylor, M. (2000). Cultural variance as a challenge to global public relations :A case study of the Coca-Cola scare in Europe. Public Relations Review, 26(3), 377-396.
Smith, D. (1990). Beyond contingency planning: Toward a model of crisis management. Industrial Crisis Quarterly, 4, 263-275.
G.l.a, T, & Der Meer , V & Verhoven, P, (2013), Public framing organizational situation: Social media versus news media, Public Relation Review, 39, 229-231
Lee, J & Woeste, J & Heath, R , (2007), Getting ready for crisis: Strategic excellence, Public Relation Review, 33, 334-336.

משבר תקשורתי בחברה עסקית
Coombs, W. R. (2007). Protection organization reputation during a crisis: The development and application of crisis situational crisis communication theory. Corporate Reputation Review, 10(3), 163–176.
צבא בטחון ומשברים תקשורתיים
דייגי, י. חשיפת צהל בתקשורת במלחמת לבנון השנייה ובמצע עופרת יצוקה. שישאר ביננו, אתר עמותת יוצאי מערך בטחון שדה
הציבור הרחב ומשברים תקשורתיים
Reich, Z. (2008). How citizens create news stories: The “news access” problem reversed. Journalism Studies, 9(5), 739-758.

איכות הסביבה ומשברים תקשורתיים
ארן מ. וברנשטיין י. (2003), מדריך להצהרות סביבתיות מהמנות, המשרד להגנת הסביבה והרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן, 2-35

צריכת מדיה יומיומית

ראו פירוט במידע נוסף