מסע לסוף מערב: מערות, מקדשים, ותנועות מחאה (סמינר מטייל במהאראשטרה, הודו) - 35807

תאריך עדכון אחרון 06-08-2018

היחידה האקדמית שאחראית על הקורס: לימודי אסיה

מורה אחראי על הקורס (רכז): יגאל ברונר

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: yigal.bronner@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: בתאום מראש

פרופ יגאל ברונר

חוף ים המשקיף לכיוון מערב, בואך ערב; הרי הגהאט המערביים על ערפיליהם, מפליהם, מערות חצובות בנות אלפי שנה, ומבצרים מרהיבים ומאיימים המתנוססים על הצוקים; רועי בקר וצאן השומרים על אורח חיים עתיק יומין; אלי הרועים שהחליטו להתקבע על גדות הנהרות הגדולים ומושכים אליהם מיליוני עולי רגל; קדושים סופים הקבורים לידם ומתחלקים עימם באותה קליינטורה; מסורת ארוכה של מחאה נגד התקבעות של אלים וקדושים במשכניהם; המטרופולינים ההולכים ומתקרבים של פונה ומומבאי, המציגים הייטק, לואו-טק, עושר אגדי, דלות משוועת, את תעשית הסרטים הגדולה בעולם, וגם שושלות חיות של מוסיקה הינדוסטאנית קלאסית: ברוכים הבאים למהאראשטרה, המדינה השלישית בגודלה באיחוד ההודי. לאורך ההיסטוריה ההודית מהאראשטרה היוותה מעבדה עשירה לניסויי תרבות, הגות, וממשל מכל הסוגים. הקורס המטייל יוקדש להכרות עומק עם מהאראשטרה, תרבותה, ההיסטוריה, וההווה שלה.

מהאראשטרה היא כאמור אזור חזית ומעבדת נסיונות שבה נוסו לראשונה כמה מהמודלים הקלאסיים של הדת, הפוליטיקה, והתרבות בהודו, ובכלל זה בשירה, במדעים למיניהם, בארכיטקטורה, ובמוסיקה. הסיור נועד להתחקות על האופי הנסיוני של התרבות המהאראשטרית לאורך ההיסטוריה, ומעבר לדת כזו או אחרת או מבנה פוליטי ספציפי.

התלמידים יכירו לעומק את מהאראשטרה, את ההיסטוריה של הכוחות הפוליטיים והתרבותיים המרכזיים בו, את המסורות האומנותיות הפעילות בו, ואת היחוד שלו במרחב ההודי, באופן שמשלב עומק היסטורי עם ההווה הנוכחי.

שיטת ההוראה בקורס: הרצאות, סיור בשטח, הרצאות בשטח, הצפה של החושים.

המערות של אג׳נטה ואלורה, ההיסטוריה של סולטנות אחמדנגר, מוקדי העליה לרגל של פנדהרפור וסולהפור, הרי הגהאט, הכרכים של מומבאי ופונה, המטבח המהאראשטרי ומטעמיו.

רשימת קריאה מפורטת תמסר בהמשך.

נא לקרוא בעיון:

הרשמה באישור המרצים בלבד.