אלוהים בכלוב השירה: המנונות בסנסקריט קלה - 35113

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: yigal.bronner@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: בתאום מראש

פרופ יגאל ברונר

בקורס זה נקרא המנונות ושירים אישיים שבהם פונים המשוררים אל האל. הטקסטים שנבחר לקורס יהיו בסנסקריט קלה, ויושם דגש על פיתוח הכישור של קריאה מהירה.

מטרת הקורס היא להקנות לתלמידים טכניקת קריאה בטוחה ומהירה בסנסקריט. כוונתו איננה, אם כן, לתרגל פיענוח של הטקסט בעזרת מילון, ספר דקדוק, תעתוק, תרגום וכיוצא באלה (אם כי כמובן נסביר בכיתה את הטעון הסבר דקדוקי), אלא להתרגל לקרוא אותו כפי שאנו קוראים למשל רומן בשפה שניה (כמו אנגלית). קריאה היא מיומנות שנרכשת תוך כדי תרגול, על ידי קריאה, עוד קריאה, חזרה על הקריאה, וקריאה חוזרת. את זאת יתבקשו התלמידים לעשות בבית, לפני השיעור ואחריו, וכמובן במהלך השיעור.

לקרוא מהר בטקסט בסנסקריט קלה, להרגיש בטוח מול טקסט חדש, להתרגל לא להעתיק, לתעתק, או לתרגם טקסטים בסנסקריט, להכיר את ג‘אנר הסטוטרה.

85%

שיטת ההוראה בקורס: קריאה וקריאה חוזרת הדורשת הכנה שוטפת בבית וההשתתפות פעילה בכיתה.

הקורס יתחלק לחטיבות הבאות. נפתח בטקסט קצר וקל, ”המתומן של לקשמי הגדולה,“ ובו 8 בתי שיר פשוטים שנשיר ונלמד בעל פה (1). נעבור להמנון ידוע לשמש, ”לב-השמש“ שמו, שמופיע כיחידה עצמאית בתוך הספר השישי של הראמאינה, וגם אותו נשיר ונשנן (2). מכאן נעבור לסטוטרה יותר פילוסופית ואישית לאל שיוה, ה“בהקטי-סטוטרה“ של אוודהוטה (3). נסיים, אם הזמן יאפשר זאת, בקטע מסטוטרה יותר פיוטית ושירית, ”חופן פרחי הסטוטרה“ של ג‘גדדהרה מן המאה ה-14 בקשמיר, אחת מיצירות המופת של המסורת הסטוטראית והשירית גם יחד (4).

ראו פרוט באתר המודל

ראו פרוט באתר המודל