|
נקודות זכות באוניברסיטה העברית:
2
תואר:
בוגר
היחידה האקדמית שאחראית על הקורס:
עבודה סוציאלית
סמסטר:
סמסטר א'
שפת ההוראה:
עברית
קמפוס:
קרית א"י ספרא
מורה אחראי על הקורס (רכז):
ד"ר אורלי אולשטיין מן
שעות קבלה של רכז הקורס:
לאחר השיעור
מורי הקורס:
ד"ר אורלי אולשטיין-מן
תאור כללי של הקורס:
הקורס יסקור תיאוריות מרכזיות ומושגי יסוד בתחום התפתחות הילד והמתבגר בהקשר המשפחתי והחברתי ויקיף את תקופת ההתפתחות מלידה עד גיל ההתבגרות (כולל).
מטרות הקורס:
תוצרי למידה : בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:
בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים להבין תהליכי התפתחות של תינוקות וילדים בהתאם לתיאוריות מוכרות בעולם הפסיכולוגיה ההתפתחותית. כמו כן יוכלו להבין תהליכים שעוברים על נעריםונערות בגיל ההתבגרות והדרך המתאימה להורים להתמודד עם תהליכים אלה.
דרישות נוכחות (%):
שיטת ההוראה בקורס:
הרצאות פרונטליות
רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
מושגים מרכזיים בתיאוריות של : פרויד, אריקסון, פיאזה. למידה של תיאוריות המזג וההתקשרות. למידת של תיאוריות על גיל ההתבגרות.
חומר חובה לקריאה:
במהלך הקורס נלמד פרקים מתוך הספרים הנ"ל. הפרקים סרוקים ומופיעים באתר המודל של הקורס:
1. מוס, ר.א. (2008). תיאוריות על גיל ההתבגרות. הדפסה עשירית, הוצאת ספרית הפועלים. 2. סולברג, ש. (1996). פסיכולוגיה של הילד והמתבגר: מבוא לפסיכולוגיה התפתחותית. הוצאת מגנס, האוניברסיטה העברית, ירושלים. 3. סרוף, א., קופר, ר., דהארט, ג. (2004). התפתחות הילד : טבעה ומהלכה, מהדורה שלישית, הוצאת האוניברסיטה הפתוחה.
חומר לקריאה נוספת:
1. פרויד, זיגמונד. (2002). מיניות ואהבה. סדרת פסיכואנליזה. הוצאת עם עובד. 2. פרויד, זיגמונד. (2002). הטיפול הפסיכואנליטי. סדרת פסיכואנליזה. הוצאת עם עובד. 3. אריקסון, אריק. (1960). ילדות וחברה : פסיכולוגיה של האדם בתמורות הזמן, מרחביה: ספרית הפועלים. 4. אריקסון, אריק. (1987). זהות, נעורים ומשבר, תל אביב: ספרית הפועלים. 5. ויניקוט, ד. ו. (1988). הילד, משפחתו וסביבתו, תל אביב: ספרית הפועלים. 6. פיאז'ה, ז'אן. (1966). תפיסת העולם של הילד, מרחביה: ספרית הפועלים. 7. פיאז'ה, ז'אן. (1969). שש מסות על ההתפתחות הנפשית, תל אביב: ספרית הפועלים.
מרכיבי הציון הסופי :
מבחן בכתב % 100
מידע נוסף / הערות:
הנוכחות בקורס אינה נאכפת. עם זאת, כדי ללמוד את הקורס, לא מספיק לקרוא את החומרים באתר אלא צריך להיות נוכח בהרצאות או לראות את ההקלטות שלהן. חומר ההרצאות יחד עם חומרי הקריאה הסרוקים האתר מהווים את החומר של הקורס.
|