נקודות זכות באוניברסיטה העברית:
2.5
תואר:
בוגר
היחידה האקדמית שאחראית על הקורס:
ביוכימיה ומדעי המזון
סמסטר:
סמסטר א'
שפת ההוראה:
עברית
קמפוס:
רחובות
מורה אחראי על הקורס (רכז):
פרופ מאשה ניב, נגה ניר מרום
שעות קבלה של רכז הקורס:
לפי תיאום במייל masha.niv@mail.huji.ac.il
מורי הקורס:
פרופ מאשה ניב, גב נגה ניר
תאור כללי של הקורס:
תכנון, ביצוע וניתוח תוצאות של מבחנים סנסוריים. יישומי סוגי הסקאלות המשמשות במבחנים סנסוריים (סקלת מנה,רווח,דירוג,שמית). קביעת סף זיהוי וסף חישה של טעמנים שונים, [קביעת עוצמת הטעם הנתפסת כפונקציה של ריכוז הטעמן - לא יילמד השנה]. תכנון וביצוע מבחני דואו-טריו; משולש, מבחן זוגי, ומבחנים הדוניים עבור מוצרי מזון. השתתפות במעבדות (הן כבוחן והן כטועם) ובתרגילים היא חובה.
מטרות הקורס:
לתרגל תכנון, ביצוע וניתוח של מבחנים סנסוריים.
תוצרי למידה : בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:
בסיומו של קורס, הסטודנטים ידעו להתאים מבחן הולם סנסורי לשאלה של יצרן מזון, (כגון: האם המתיקות מתאימה, האם ניתן להבחין בין מוצר חדש למוצר של מתחרה וכו') לתכנן ולבצע את הניסוי, לנתח את התוצאות ולגבש את הממצאים לכדי המלצה ליצרן.
דרישות נוכחות (%):
100%
שיטת ההוראה בקורס:
מעבדה, תרגילים והרצאות
רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
*סף חישה וסף זיהוי *עיבוד נתונים ומבחני טעימה
חומר חובה לקריאה:
מופיע במודל, נא לבקר באתר המודל של הקורס באופן קבוע
חומר לקריאה נוספת:
חומר שמופיע במודל של 71450
מרכיבי הציון הסופי :
מטלות הגשה במהלך הסמסטר: תרגילים / עבודות / מבדקים / דוחות / פורום / סימולציה ואחרות % 55
מבחני אמצע % 25
הערכת מנחה אישי / המדריך / הצוות % 10
מצגת / הצגת פוסטר / הרצאה % 10
מידע נוסף / הערות:
יש לשים לב לתאריכי מעבדות כפי מופיע בסילבוס המפורט במודל.
יש חובת השתתפות בכל המפגשים!
|