The Hebrew University Logo

סילבוס

מעבדה בחישת מזון - 71450
עברית
הדפסה
 
סגור סגירה חלון
גרסת PDF
תאריך עדכון אחרון 19-12-2023
נקודות זכות באוניברסיטה העברית: 2.5

תואר: בוגר

היחידה האקדמית שאחראית על הקורס: ביוכימיה ומדעי המזון

סמסטר: סמסטר א'

שפת ההוראה: עברית

קמפוס: רחובות

מורה אחראי על הקורס (רכז): פרופ מאשה ניב, נגה ניר מרום

דוא"ל של המורה האחראי על הקורס: masha.niv@mail.huji.ac.il

שעות קבלה של רכז הקורס: לפי תיאום במייל masha.niv@mail.huji.ac.il

מורי הקורס:
פרופ מאשה ניב,
גב נגה ניר

תאור כללי של הקורס:
תכנון, ביצוע וניתוח תוצאות של מבחנים סנסוריים.
יישומי סוגי הסקאלות המשמשות במבחנים סנסוריים (סקלת מנה,רווח,דירוג,שמית).
קביעת סף זיהוי וסף חישה של טעמנים שונים, [קביעת עוצמת הטעם הנתפסת כפונקציה של ריכוז הטעמן - לא יילמד השנה].
תכנון וביצוע מבחני דואו-טריו; משולש, מבחן זוגי, ומבחנים הדוניים עבור מוצרי מזון.
השתתפות במעבדות (הן כבוחן והן כטועם) ובתרגילים היא חובה.

מטרות הקורס:
לתרגל תכנון, ביצוע וניתוח של מבחנים סנסוריים.

תוצרי למידה :
בסיומו של קורס זה, סטודנטים יהיו מסוגלים:

בסיומו של קורס, הסטודנטים ידעו להתאים מבחן הולם סנסורי לשאלה של יצרן מזון, (כגון: האם המתיקות מתאימה, האם ניתן להבחין בין מוצר חדש למוצר של מתחרה וכו') לתכנן ולבצע את הניסוי, לנתח את התוצאות ולגבש את הממצאים לכדי המלצה ליצרן.

דרישות נוכחות (%):
100%

שיטת ההוראה בקורס: מעבדה, תרגילים והרצאות

רשימת נושאים / תכנית הלימודים בקורס:
*סף חישה וסף זיהוי
*עיבוד נתונים ומבחני טעימה


חומר חובה לקריאה:
מופיע במודל, נא לבקר באתר המודל של הקורס באופן קבוע

חומר לקריאה נוספת:
חומר שמופיע במודל של 71450

מרכיבי הציון הסופי :
מטלות הגשה במהלך הסמסטר: תרגילים / עבודות / מבדקים / דוחות / פורום / סימולציה ואחרות % 55
מבחני אמצע % 25
הערכת מנחה אישי / המדריך / הצוות % 10
מצגת / הצגת פוסטר / הרצאה % 10

מידע נוסף / הערות:
יש לשים לב לתאריכי מעבדות כפי מופיע בסילבוס המפורט במודל.

יש חובת השתתפות בכל המפגשים!
 
אם הינך זקוק/ה להתאמות מיוחדות בשל לקות מתועדת כלשהי עמה את/ה מתמודד/ת, אנא פנה/י ליחידה לאבחון לקויות למידה או ליחידת הנגישות בהקדם האפשרי לקבלת מידע וייעוץ אודות זכאותך להתאמות על סמך תעוד מתאים.
למידע נוסף אנא בקר/י באתר דיקנט הסטודנטים.
הדפסה